Auttamassa potilaitasi

Avanneleikattujen elämänlaadun arviointi

Avanneleikattujen elämänlaatu

Avanneleikattujen elämänlaatu

Stoma Quality of Life tool (avanneleikattujen elämänlaadun arviointityökalu, Stoma-QoL) on yksinkertainen, validoitu kysely, jota voidaan käyttää heidän elämänlaatunsa mittaamiseen ja ahdistusta tai huolta aiheuttavien ongelmien tunnistamiseen. Stoma Quality of Life tool -työkalu
Sulje

Avanneleikattujen elämänlaadun arviointi

Avanneleikatuilla voi olla useita huolenaiheita, kuten ohivuotojen pelko, nolostuminen kehostaan ja huoli olla taakaksi perheelleen ja ystävilleen. Kun nämä huolet estävät heitä tekemästä asioita, joista he nauttivat, se asettaa heidän elämänlaatunsa riskitilanteeseen.

Stoma-QoL-työkalun ansiosta terveydenhuollon ammattilaisilla on nyt yhteinen kieli, jolla arvioida avanneleikattujen elämänlaatua. Voit käyttää työkalua elämänlaadun arviointiin ajan kuluessa samalla henkilöllä tai verrata elämänlaatua eri potilaiden välillä.

Stoma-QoL on:

 • Erityisesti suunniteltu avanneleikatuille. Kaikki kysymykset pohjautuvat avanneleikatuilta saatuun palautteeseen
 • Validoitu – testattu kattavalla avannepopulaatiolla eri maissa
 • Luotettava – painotettu korostamaan kriittisimpiä ongelmia vastaajan elämänlaadun kannalta
 • Monikulttuurillinen – käännetty 16 kielelle
 • Yksinkertainen – kyselyyn vastaaminen kestää vain noin 5–10 minuuttia
Sulje

Tukimateriaalia potilaillesi

Me Coloplastilla tuemme terveydenhuollon ammattilaisia helppokäyttöisillä työkaluilla potilaillesi. Tutustu potilaan avannetyökaluihin tästä
Sulje

Tukimateriaalia potilaillesi

Tukiaineisto voi auttaa potilaitasi heidän päivittäisessä elämässä avanteen kanssa. Nämä materiaalit voidaan antaa potilaillesi luettavaksi ja käytettäväksi kotona tai keskustelun aiheeksi kanssasi.

Vartalon profiilin ymmärtäminen on ensimmäinen askel parempaan istuvuuteen
Coloplastin BodyCheck-työkalulla sinä ja potilaasi voitte löytää suosituksia, kuinka löytää paras istuvuus yksilöllisen vartalon ja avanneprofiilin ja pussijärjestelmän välillä. Se sisältää kahdeksan helppoa vaihetta.

Hyödyllistä tietoa avanneleikatulle
Näissä esitteissä on hyödyllistä tietoa potilaalle avanteen kanssa elämisestä:

 

Sulje

Hyödyllisiä työkaluja työsi tukemiseen

Hyödyllisiä työkaluja työsi tukemiseen Me Coloplastilla olemme omistautuneet tukemaan terveydenhuollon ammattilaisia helppokäyttöisillä työkaluilla, jotka voivat auttaa potilastasi hänen päivittäisessä toiminnassaan. Tutustu terveydenhuollon ammattilaisten työkaluihin tästä
Sulje

Hyödyllisiä työkaluja työsi tukemiseen

BodyCheck – vartalon profiilien ymmärtäminen
Kahdeksalla helpolla vaiheella, BodyCheck auttaa sinua arvioimaan avanneprofiilin ja valitsemaan sopivan tuoteratkaisun jokaiselle yksilölliselle potilaalle.

BodyCheck-muistilehtiöt
Pohjautuvat vartalon profiilin terminologiaan, BodyCheck-muistilehtiöissämme on vaiheittaiset kuvat potilaan avannetta ympäröivän alueen profiilin määrittämiseen. Hyödyllinen työkalu keskusteltaessa yksilöllisen vartalon ominaisuuksista potilaiden kanssa ja valittaessa sopivaa avannesidosratkaisua.

Avannetta ympäröivän ihon tilan arviointi
Ostomy Skin Tool -ihotyökalu on tehokas tapa määritellä avannetta ympäröivän ihon ongelman syy ja vakavuus. It also provides recommendations on how to monitor and manage these conditions.

Elämänlaadun arviointi avannehoidossa
The Stoma Quality of Life tool (Stoma-QoL) on yksinkertainen, validoitu kysely, jota voidaan käyttää avannepotilaiden elämänlaadun mittaamiseen ja ahdistusta tai huolta aiheuttavien ongelmien tunnistamiseen.

Kirurgiset tietolehtiöt
Kirurgisen toimenpiteen perusteiden ymmärtäminen on tärkeää monille potilaille, koska se voi auttaa heitä valmistautumaan ja selviämään leikkauksesta paremmin. Nämä kirurgiset tietolehtiöt ovat opettavainen työkalu aktiivisille potilaille, jotka haluavat yksityiskohtaisia tietoja leikkauksestaan.

Lehtiöitä on saatavana seuraavista toimenpiteistä:

 • Abdominoperineaalinen peräsuolen eksisio (APER)
 • Alempi anteriorinen resektio
 • Hartmannin toimenpide
 • Kokonaiskolektomia
 • Säästävä proktokolektomia
 • Panproktokolektomia
 • Ileaalinen kanava

Avanteen hoito-ohjelma
Avanteen hoito-ohjelma on kattava hoitosuunnitelma, joka seuraa potilaan hoitoa ennen leikkausta, leikkauksen aikana ja leikkauksen jälkeen aina kotiutukseen saakka. Jos potilaan hoitopolku muuttuu, hoitosuunnitelmaa voidaan muuttaa tai joitain osia voidaan jättää pois.

Asiantuntijat voivat käyttää Avanteen hoito-ohjelmaa seuraavasti:

 • Sairaanhoitajien ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten kouluttaminen riippumatta kokemuksen tasosta ja tällä tavoin avannehoidon laadun varmistaminen
 • Avanneleikattujen ja heidän perheenjäsentensä kouluttaminen

Avannetuoteopas (PDF)

Sulje

Ostomy Skin Tool

Mahdollisuutesi arvioida avannetta ympäröivän ihon tilaa yksilöllisellä standardoidulla tavalla


Suunnattu avannehoitajille

Ostomy Skin ToolOstomy Skin Tool on kehitetty yhdessä Coloplastin Global Advisory Board -neuvoston kanssa, johon kuuluu kokeneita avannehoitajia 12 eri maasta.


Työkalu kehitettiin DialogueStudy-tutkimukseen, maailmanlaajuinen kliininen tutkimus avannetta ympäröivän ihon tilan arvioimisesta ajan kuluessa. Coloplastin Global Advisory Board -neuvoston jäsenet ja jotkut heidän kollegoistaan ovat testanneet sitä käytännössä ennen DialogueStudy-tutkimusta. 


Ostomy Skin Tool koostuu kahdesta osasta: DET-arvo ja diagnostinen opas.

 

Koska Ostomy Skin Tool on uusi standardoitu työkalu avannetta ympäröivän ihon arviointiin ajan kuluessa, on tärkeää ymmärtää sen toiminta ja todistaa toistettavuus.

 

Kokeile Ostomy Skin Tool -työkalun verkkoversiota alapuolelta.

Avanneprofiiliterminologia

Coloplastin avanneprofiiliterminologian tarkoituksena on määrittää yhteinen kieli terveydenhuollon ammattilaisille ja avanneleikatuille avanneprofiilin kuvaamiseen. Avannetta ympäröivän alueen profiili
Sulje

Avanneprofiiliterminologia

Kaksi vartaloa eivät koskaan ole samanlaisia. Kun valitaan avannesidoksia, avain hyvään istuvuuteen ja luotettavaan sidokseen on kyky tuntea ja kuvailla avannetta ympäröivää aluetta tarkasti.

Coloplast on määrittänyt yhteisen kielen terveydenhuollon ammattilaisille ja avanneleikatuille avanneprofiilin kuvaamiseen. Nämä termit, joita me kutsumme avanneprofiiliterminologiaksi, on kehitetty yhdessä hoitajien ja potilasjärjestöjen kanssa ympäri maailman.

Lue lisää BodyCheck-verkkotyökalussa.

Sulje

Tue oikein alusta alkaen

Coloplast Care on hoitajien kehittämä ohjelma tuen ja tietojen antamiseen avannepotilaille. Lue lisää Coloplast Care -ohjelmasta.
Sulje

Tue oikein alusta alkaen

Avanteen kanssa elämiseen tottuminen saattaa olla haastavaa sekä henkisesti että fyysisesti. Avanneleikattujen tapa kohdata nämä haasteet riippuu paljolti heidän henkilökohtaisesta tilanteestaan ja yksilöllisistä resursseistaan.

Coloplastilla me tarjoamme tuotetukea maksutta kaikille, jotka käyttävät avannesidoksia tai -tarvikkeita. Coloplast Care tarjoaa palveluita avanneleikatuille, jotta he käyttäisivät tuotteitamme parhaalla mahdollisella tavalla ja pääsisivät mahdollisimman helposti takaisin tavalliseen elämään avanneleikkauksen jälkeen. Me annamme neuvoja elämään avanteen kanssa sekä käytännön vinkkejä tuotteen käyttöön, kun sitä tarvitaan. Coloplast Care ei sisällä hoidollista neuvontaa.

Ota yhteyttä Coloplastin asiakaspalveluun saadaksesi lisätietoja Coloplast Care -ohjelmasta. 

Sulje
Sulje

Tilaa ilmaisia näytteitä

Kiitos!

Näytetilauksesi on nyt lähetetty

Katso työpöytäversio