Tietosuojaseloste

Coloplastin henkilötietokäytäntö

Yleistä

Osana yhtiön globaalia liiketoimintaa Coloplast A/S, Holtedam 1, 3050 Humlebæk, Tanska, ja siihen liittyvät yritykset ja tytäryhtiöt (”Coloplast”) keräävät ja käyttävät henkilötietoja. Coloplast rekisteröi henkilötietoja yrityksen työntekijöistä, asiakkaista, yhteistyökumppaneista, terveydenhoitohenkilöstöstä, loppukäyttäjistä, työnhakijoista ja ihmisistä, jotka toimivat edellä mainittujen tahojen kanssa, sekä muista henkilöistä, jotka ottavat yhteyttä Coloplastiin. Coloplastin henkilötietokäytäntö koskee henkilötietojen keräämistä ja käyttöä yleisesti, mutta Coloplast voi laatia erityisiä selvityksiä tiettyjä ryhmiä ja käyttötarkoituksia varten.Tämän informaation tarkoituksena on tarjota sinulle selvä käsitys siitä, kuinka Coloplast kerää ja käyttää henkilötietoja. Alempaa löydät lisätietoja Coloplastin henkilötietojen käsittelystä.

Mistä tietoja kerätään?

Coloplast voi kerätä tietoja sinusta useista lähteistä.

1. Tiedoista, joita kerätään ollessasi suoraan meihin yhteydessä (esim. kokoukset tai puhelinkeskustelut).

2. Tiedoista, joita kerätään vieraillessasi verkkosivustollamme, lähettäessäsi meille viestejä, käyttäessäsi verkkolomakkeitamme ja -palveluitamme tai ottaessasi meihin yhteyttä sosiaalisessa mediassa ja muilla alustoilla.

3. Tiedoista, joita kerätään muista lähteistä (esim. sairaalat ja terveydenhuollon laitokset, jotka suosittelevat tuotteitamme sinulle). 

Mihin tarkoitukseen tietoja kerätään?

Coloplast käsittelee henkilötietoja useita eri tarkoituksia varten riippuen henkilön sidonnaisuudesta Coloplastiin. Alempana esimerkkejä:

1. Käsittelemme asiakkaidemme ja kumppaneidemme kontaktihenkilöiden (esim. terveydenhuollon ammattilaiset) tietoja tuotteiden ja palvelujen toimittamiseksi, laatu- ja turvallisuusvaatimusten täyttämiseksi sekä tuotevalikoimamme ylläpitämiseksi ja parantamiseksi.

2. Käsittelemme loppukäyttäjiemme tietoja tuotteiden toimittamiseksi (esim. kun sairaala tilaa tuotteita), laatu- ja turvallisuusvaatimusten täyttämiseksi, tuotenäytteiden tai palveluiden toimittamiseksi loppukäyttäjille sekä tuotevalikoimamme ylläpitämiseksi ja parantamiseksi.

3. Käsittelemme työnhakijoiden tietoja käsitellessämme heidän työhakemuksiaan ja myös keskinäistä viestintää ja tulevien työmahdollisuuksien tarjoamista varten (jos hakija on suostunut vastaanottamaan tietoa tulevista työmahdollisuuksista) sekä tuotevalikoimamme ylläpitämiseksi ja parantamiseksi.

4. Käsittelemme ihmisten tietoja, jotka ovat rekisteröityneet halukkaiksi saamaan uutiskirjeitä ja muuta materiaalia.

5. Käsittelemme evästetietoja räätälöityjen mainosten toimittamiseksi sosiaaliseen mediaan.

Jos haluat meidän toimittavan tuotteita, uutiskirjeitä ja muuta materiaalia tai jos haluat hakea työtä meiltä, tarvitsemme tiettyjä henkilötietojasi pyyntösi käsittelemiseksi. Sinun ei tarvitse antaa näitä tietoja, mutta ilman niitä emme voi käsitellä pyyntöäsi.

Coloplast noudattaa voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä, mukaan lukien EU:n yleinen tietosuoja-asetus ("GDPR"). GDPR:n mukaisesti Coloplastin henkilötietojen keräämisen ja käytön oikeudellinen perusta edellä mainittuihin tarkoituksiin on kohtaa nro 1 varten artikla 6, kohta 1, alakohdat (b), (c) ja (f), kohtaa nro 2 varten artikla 9, kohta 2, alakohdat (a) ja (i), ja kohtia nro 3 ja 4 varten artikla 6, kohta 1, alakohdat (b) ja (f). Käytämme henkilötietojasi tuotevalikoimamme ja prosessiemme ylläpitämiseksi ja parantamiseksi testaamalla, analysoimalla ja laatimalla raportteja, tilastoja ja markkinatutkimuksia. Niiden avulla kykenemme poistamaan teknisiä virheitä ja valvoa laillisia etujamme, jotta voimme ylläpitää ja parantaa käyttäjäkokemustasi sekä tuotteitamme että palveluitamme ja liiketoimintaamme. 

Coloplast suojaa henkilötietojasi ja sallii niiden käytön vain mainittuihin tarkoituksiin. Coloplast ei myy henkilötietojasi kolmansille osapuolille eikä luovuta niitä kolmansien osapuolien käyttöön. Coloplast ei käytä tietojen automatisoitua käsittelyä, kuten henkilöprofilointia.

Kuka käsittelee tietoja?

Henkilötietojesi vastaanottajat ovat Coloplastin työntekijöitä, jotka käsittelevät tietoja vastuullisella tavalla tiettyä todellista ja ajankohtaista tarkoitusta varten. Henkilötietoja käsitellään ja jaetaan vain siinä määrin kuin on tarpeen. Joissakin tapauksissa tietoja tallentavat tai käsittelevät kolmannen osapuolen tietojenkäsittelijät, jotka auttavat Coloplastia tietyssä tehtävässä, kuten verkko- ja IT-palveluiden toimittajat, rekrytointiyritykset (työnhaun yhteydessä) ja logistiikkayritykset (jos he tarvitsevat tietojasi tuotteiden tai muun materiaalin toimittamiseksi sinulle). Kolmannen osapuolen tietojenkäsittelijät käsittelevät tietoja vain Coloplastin ohjeiden mukaisesti ja Coloplastin osoittamaa tarkoitusta varten. He eivät jaa tietoja muiden kanssa ja poistavat tiedot, kun heidän tehtävänsä on suoritettu.

Jos viranomaiset pyytävät pääsyä tietoihisi, suoritamme pyynnöstä oikeudellisen arvioinnin. Jos voimassa oleva lainsäädäntö vaatii meitä toimittamaan tiedot, noudatamme heidän pyyntöään. Sinulle ilmoitetaan voimassa olevan lain mukaisesti, jos tietosi lähetetään heille.

Kuinka kauan tietoja säilytetään?

Coloplast tallentaa tietoja niin kauan kuin sillä on merkitystä niiden käyttötarkoituksen kannalta, ellei voimassa oleva lainsäädäntö vaadi meitä säilyttämään niitä pidempään. Alempana esimerkkejä:

1. Jos tietojasi käytetään tuotteiden tai palveluiden toimittamiseen sinulle, tallennamme tietoja yleensä enintään kymmenen vuoden ajan viimeisestä toimituksesta, ellei voimassa oleva lainsäädäntö vaadi meitä poistamaan ne aikaisemmin tai säilyttämään niitä pidempään.

2. Jos tietojasi käytetään työhakemusten käsittelyyn, emme säilytä niitä yli kuutta kuukautta hakuprosessin päättymisen jälkeen, ellet ole suostunut vastaanottamaan tietoja tulevista työmahdollisuuksista tai ellei voimassa oleva lainsäädäntö edellytä, että säilytämme niitä pidempään.

3. Jos tietojasi käytetään uutiskirjeiden tai muun materiaalin lähettämiseen suostumuksesi perusteella, säilytämme tietoja, kunnes peruutat suostumuksesi.

Kuinka suojattu tiedonsiirto hoidetaan?

Coloplast ja sen verkkopalveluntarjoajat ylläpitävät palvelimia ympäri maailmaa, ja tietojasi voidaan käsitellä palvelimella, joka sijaitsee asuinmaasi ulkopuolella. Tietosuojalainsäädäntö vaihtelee maittain ja jotkut maat tarjoavat enemmän suojaa kuin toiset. Riippumatta siitä, missä tietojasi käsitellään, toteutamme samat suojaustoimenpiteet kuin tässä käytännössä kuvataan. Coloplast-konserni on ottanut käyttöön sitovat yrityssäännöt GDPR:n artiklan 47 mukaisesti henkilötietojen suojaamiseksi ja käyttää myös muita oikeudellisia puitteita, kuten Euroopan komission hyväksymiä yleisiä tietosuojasäännöksiä tai EU-USA Privacy Shield -tietosuojaa, kun niitä vaaditaan yhteistyössämme kolmansien osapuolien tietojenkäsittelijöiden kanssa.

Mitä oikeuksia sinulla on?

Yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti sinulla on seuraavat oikeudet käsittelemiemme tietojesi suhteen:

● Oikeus saada tietoa

Sinulla on oikeus saada informaatiota tiedoistasi, joita käsittelemme.

● Oikeus tietojen oikaisuun

Sinulla on oikeus korjata kaikki virheelliset tietosi, joita käsittelemme.

● Tietojen poistamisoikeus

Tietyissä tilanteissa sinulla on oikeus saada tietosi poistettua ennen yleistä poistoaikaa tallennussääntöjemme mukaisesti.

● Oikeus tietojen käsittelyn rajoittamiseen

Tietyissä tilanteissa sinulla on oikeus rajoittaa tietojesi käsittelyä. Tällaisissa tapauksissa meillä on oikeus – tallennuksen lisäksi – käsitellä tällaisia tietoja ainoastaan ottaen huomioon oikeudelliset vaatimukset, toisen luonnollisen henkilön oikeuksien suojaaminen tai olennaiset yleiset edut.

● Oikeus peruuttaa suostumus

Tietyissä tilanteissa Coloplast voi kerätä ja käyttää henkilötietojasi nimenomaisen suostumuksesi perusteella. Tässä tapauksessa olet saanut Coloplastilta erityisen kirjallisen ilmoituksen, jossa on lisätietoja. Sinulla on kuitenkin oikeus peruuttaa tämä suostumus milloin tahansa, ja Coloplast lopettaa henkilötietojesi käytön.

● Oikeus tehdä huomautus tietojen käsittelystä

Tietyissä tilanteissa sinulla on oikeus tehdä huomautus tietojesi käsittelystä.

● Oikeus tietojen siirtoon

Tietyissä tilanteissa sinulla on oikeus saada tietosi jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä muodossa ja pyytää niitä siirrettäväksi kolmannelle osapuolelle.Jos haluat käyttää oikeuksiasi, lähetä viesti osoitteeseen privacyrequests@coloplast.com. Jos sinulla on tiedusteltavaa tai muita kysymyksiä koskien tietojesi käyttöä, tutustu alempana olevaan kohtaan Kuinka otat meihin yhteyttä.

Jos jostain syystä olet tyytymätön henkilötietojesi käsittelyyn, voit lähettää valituksen Coloplastin tietosuojavastaavalle. Sinulla on myös oikeus tehdä valitus asianomaiselle valvontaviranomaiselle. Suomessa tämä on Tietosuojavaltuutetun toimisto. Voit lukea lisää osoitteesta tietosuoja.fi, josta löydät myös rekisteröityneen oikeuksia koskevia neuvoja.

Kuinka otat meihin yhteyttä

Tietojasi käyttävät Coloplastin yritykset ovat rekisterinpitäjiä. Napsauta tästä löytääksesi Coloplastin yritysten yhteystiedot eri maissa. Coloplast A/S toimii edustajana kaikille Coloplastin yrityksille, joiden on nimettävä edustaja GDPR:n artiklan 27 mukaisesti. Coloplast on nimittänyt konserniinsa tietosuojavastaavan. Kysymykset tietosuojavastaavalle tulee lähettää osoitteeseen:

Sähköposti: dataprotectionoffice@coloplast.com

Coloplast A/S

Holtedam 1, 3050 Humlebæk

Denmark

Att.: Data Protection Officer

Päivitykset ja oikeudelliset tiedot

Coloplast pidättää oikeuden tehdä muutoksia tähän tietosuojaselosteeseen. Nämä muutokset tulevat voimaan heti sen julkaisemisen jälkeen. Nykyisen selosteen tuoreimman version päivämäärä on tämän sivun alaosassa.Tätä tietosuojaselostetta, lukuun ottamatta pakollista paikallista lainsäädäntöä, säännellään ja tulkitaan Tanskan lainsäädännön mukaisesti, ja se kuuluu Tanskan tuomioistuinten toimivaltaan.

Sulje

Tilaa ilmaisia näytteitä

Kiitos!

Näytetilauksesi on nyt lähetetty

Katso työpöytäversio