Coloplastille myönnetty useissa maissa patentti avannepussin väristä

Coloplastille myönnetty useissa maissa patentti avannepussin väristä

Coloplastille on myönnetty useissa maissa patentti yrityksen kehittämälle erityiselle harmaalle värille, joka tekee SenSura Mio avannepussista huomaamattoman myös valkoisten vaatteiden alla. Viimeisin väripatentti myönnettiin Coloplastille Kiinassa. Viime vuonna ennen joulua yritys sai patentit Euroopassa ja Venäjällä, ja nyt patenttihakemus on jätetty myös Yhdysvalloissa.

Lue lisää

Myös väri voi olla patentoitava keksintö. Coloplastille on myönnetty useissa maissa patentti yrityksen kehittämälle erityiselle harmaalle värille, joka tekee SenSura Mio avannepussista huomaamattoman myös valkoisten vaatteiden alla.

Viimeisin väripatentti myönnettiin Coloplastille Kiinassa. Viime vuonna ennen joulua yritys sai patentit Euroopassa ja Venäjällä, ja nyt patenttihakemus on jätetty myös Yhdysvalloissa.

"Normaalisti väri ei voi olla keksintö, sillä oletus on, että kaikki värit löytyvät entuudestaan luonnossa. Tässä tapauksessa olemme kuitenkin kehittäneet värin avulla toiminnon tuotteelle. Olemme luoneet niin sanotusti optisen harhan. Olemme pystyneet dokumentoimaan sen, että väri tekee avannepussista aiempaa hienovaraisemman ja huomaamattomamman ohuiden vaatteiden alla. Sen vuoksi olemme voineet patentoida tämän," kertoo Jakob Bendix, Coloplastin teollinen muotoilija.

Hän toivoo, että patenttihakemus hyväksytään myös Yhdysvalloissa.

"Jos patentti on hallussa Euroopassa, Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Venäjällä, se on oikeastaan kaikki mitä tarvitaan. Jos saamme vielä patentin Yhdysvalloissa, meillä on todella hyvin tilanne hallussa," sanoo Bendix.

Hän ei halua kommentoida, kuinka paljon uuden tuotteen suunnittelu parantaa yrityksen taloudellista tulosta.

"Olemme tehneet laskelmia, kuinka paljon tuotteiden myynnin tulee olla. On selvää, että uusi muotoilu parantaa tuotteidemme asemaa. Perinteisesti tuote esiteltäisiin avanneleikatulle lääkärin tai hoitajan toimesta, mutta nykyään tuotteiden käyttäjät tutustuvat netissä tuotteisiimme ja sen jälkeen he voivat pyytää terveydenhuollon ammattilaisilta haluamaansa tuotetta," hän kertoo.

Huomaamattoman muotoilun lisäksi harmaan sävyinen SenSura Mio on suunniteltu näyttämään enemmän modernilta tuotteelta kuin hoitotarvikkeelta.

"Avannepussit ovat olleet ihonvärisiä viimeiset 40 vuotta, mutta me haluamme tarjota paremman ratkaisun. Ihon väri saa pussin näyttämään hoitotarvikkeelta, joka liitetään sairaalamaailmaan ja näin ollen käyttäjä nähdään potilaana.

"Sen sijaan, haluamme kehittää avannepussista modernin tarvikkeen. Samaan aikaan käyttäjät haluavat olla hienovaraisia avanteensa suhteen,” kertoo Bendix.

Hän huomauttaa, että ihonvärinen avannepussi ei itse asiassa ole huomaamaton, sillä se heijastuu vaatteiden läpi. Coloplastin uusi harmaa pussi sen sijaan ei heijastu, ja siitä syntyy optinen harha. Lisäksi pussin harmaa väri on ihoa vasten luonnollisempi riippumatta siitä, onko käyttäjällä tumma vai vaalea iho," hän sanoo.

Bendixin mukaan uusi väri on otettu erittäin hyvin vastaan ​​käyttäjien keskuudessa. Ihmiset ovat myös toivoneet värikkäitä pusseja, mutta toistaiseksi Coloplastilla ei ole moniväristä pussia kehitteillä.

SenSura Mio on tuonut Coloplastille Danish Design Awards -ehdokkuuden. Raati luonnehtii tuotetta ”avannepussin innovatiivisena kehityksenä" ja perustelee ehdokkuutta seuraavalla tavalla: ”esteettinen yksityiskohta, jonka ansiosta tuote sopeutuu käyttäjänsä ihonväriin, tuo tuotteen muotoiluun sympaattisen puolen”.

"Olisimme ylpeitä palkinnosta, sillä tämä teollisuuden ala on ollut varsin hidas esteettisessä muotoilussa ja elämäntyylin sisällyttämisessä tuotteisiin.

Aiemmin tarkoituksena on ollut löytää ratkaisu käytännön ongelmaan, mutta nykyään katsomme kokonaisvaltaisesti ihmisten elämää ja sitä miten tuotteiden käyttö vaikuttaa heihin. Olemme edelläkävijöitä tässä kategoriassa", kertoo Bendix.

 

Palkintojenjakotilaisuus järjestetään 7. huhtikuuta.

 

Lue alkuperäinen (tanskankielinen) artikkeli täältä.

Tutkimus: avanneleikkaus voi olla helpotus sairauden oireisiin, mutta elämä avanteen kanssa saattaa myös pelottaa

Avanneleikkauksen taustalla on yleensä tulehduksellinen suolistosairaus tai syöpä, jonka seurauksena osa suolistoa joudutaan poistamaan. Coloplast toteutti potilasjärjestö Crohn ja Colitis ry:n kanssa tutkimuksen, jossa tutkittiin suomalaisten avannesidosta käyttävien kokemuksia.

Lue lisää

Kyselytutkimus vahvisti, että avannesidoksen pettäminen tai pelko ohivuodosta on avanneleikattujen suurin huoli. Tutkimus osoitti, että jopa 85 prosenttia vastaajista kokee arjessaan ohivuotoa, joka johtuu avannesidoksen pettämisestä. Ohivuoto ja sen pelko voivat vaikeuttaa avanneleikattujen arkielämää. 54 prosenttia vastaajista pelkäsi erityisesti mahdollisesta ohivuodosta syntyvää noloa julkista tilannetta. Pelko saa aikaan muutoksia avannesidosta käyttävien elämässä ja aiheuttaa esimerkiksi yöllistä heräilyä, stressiä ja sosiaalisten suhteiden rajoittamista. 90 prosenttia leikatuista kokee myös avannepussin näkyvyyden vaatteidenalla ongelmallisena, mikä voi johtaa esimerkiksi pukeutumisen rajoittamiseen.

 

Tulehduksellisten suolistosairauksien seurauksena avanneleikattujen pelko ja huoli osoittaa, että avanteeseen liittyy vahva sosiaalinen aspekti. Vertaistuki onkin erittäin merkittävässä asemassa avanneleikattujen ja tulehduksellisia suolistosairauksia sairastavien ja heidän läheistensä elämässä. Vertaistukea saa eri potilasjärjestöjen kautta.

 

“Vertaistoimintaan kannattaa lähteä mukaan. Järjestöt tarjoavat alueellisia ja valtakunnallisia vertaistapahtumia ja sopeutumisvalmennusta. Vertaisryhmiä toimii myös verkossa”, kertoo Crohn ja Colitis ry:n toiminnanjohtaja Ulla Suvanto.

 

Crohn ja Colitis ry:n lisäksi Suomessa toimii myös kaksi muuta järjestöä, Finnilco ry ja Colores ry, joiden piiristä avanneleikatut saavat vertaistukea.

 

Nykyaikainen avannesidos on huomaamaton ja tukee avanneleikatun normaalia elämää 

 

Nykyaikainen avannesidos on tiivis, sekä hajun että eritteet sisällään pitävä huomaamaton tuote, joka on kehitetty tarjoamaan avanneleikatuille mahdollisimman normaali elämä. Coloplastin SenSura® Mio avannesidos vastaa käyttäjien tutkimuksessa havaittuihin huoliin.“

 

Uusin SenSura Mio avannesidoksemme on ainutlaatuisen neutraalin värinsä ja kangasmateriaalinsa ansiosta huomaamaton, jopa valkoisen paidan alla. Näin käyttäjän ei tarvitse esimerkiksi rajoittaa pukeutumistaan. Käyttäjämme kertovat, että sidos pysyy paikallaan myös aktiivisessa arjessa ja sidoksen toiminnallisuus antaa rauhallisemmat yöunet ja mielenrauhaa, kun pussi ei pullota vaatteiden alla”, kertoo Coloplast Oy Suomen maajohtaja Mia Takanen.

 

Coloplast on intiimiterveydenhuollon asiantuntija, jonka tavoitteena on taata jokaiselle avanneleikatulle riittävämäärä, juuri itselleen sopivia ja omat yksilölliset tarpeensa huomioivia avannesidoksia. Moni leikattu onkin kiinnostunut myös avannesidoksen ulkonäöstä. Avannesidosten design on otettu huomioon myös Coloplastin tuotekehityksessä.

 

“Coloplast on alallaan tunnettu ja palkittu tuotteidensa innovatiivisesta designista. Tuotteemme ovat intiimiterveydenhuollon tuotteita ja haluamme, että ne auttavat designillaan poistamaan sairauden leimaa.Toiminnallisuus on tietysti tuotekehityksessä avainasemassa, mutta tuotteen ulkonäön merkitystä ei pidä aliarvioida, kun kyseessä on esimerkiksi avannesidos, jonka kanssa käyttäjä elää loppuelämänsä”, jatkaa Takanen.

 

Maailman Avannepäivää vietetään 3.10.2015 Malmitalolla Helsingissä

 

Maailman Avannepäivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta avanteista alueellisella, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Päivää on vietetty vuodesta 1993 saakka ympäri maailmaa ja tänä vuonna sitävietetään lauantaina 3. lokakuuta.

 

Tämän vuoden teemana on ”Monta tarinaa, yksi ääni” (Many stories, one voice). Finnilco ry, Crohn ja Colitis rysekä Colores – Suomen Suolistosyöpäyhdistys ry järjestävät yhdessä Maailman Avannepäivänyleisötilaisuuden 3.10.2015 Helsingissä Malmitalolla.

 

Tilaisuuden yhteydessä kävijöiden on mahdollista tutustua myös valokuvaaja Anna Jarsken valokuvanäyttelyyn, joka osoittaa että avanneleikattunakin voi elää ehjää elämää. Näyttelyyn ja yleisötilaisuuteen on vapaa pääsy.

 

Lue aiheesta lisää:

 
Crohn ja Colitis ry 

Coloplast – Sensura Mio

avanne.fi

Maailman Avannepäivä 2015

 

Lisätietoja:

 

Mia Takanen

maajohtaja, Coloplast Oy Suomi

puh. 043 2113458f

imt@coloplast.com

 

Ulla Suvanto

toiminnanjohtaja, Crohn ja Colitis ry

puh. 0400 315 383

ulla.suvanto@ibd.fi

 

Coloplast kehittää tuotteita ja palveluja, joiden tavoitteena on helpottaa intiimiä terveydenhuoltoa tarvitsevien henkilöiden elämää. Valmistamme, kehitämme ja markkinoimme avanne, kontinenssi, haavan ja ihonhoitotuotteita sekä urologisia tuotteita. Toimintamme on maailmanlaajuista ja työllistämme yli 9000 ihmistä.

www.coloplast.fi

SpeediCath Compact Eve on voittanut Red Dot 2015 -muotoilupalkinnon

SpeediCath Compact Eve on voittanut Red Dot 2015 -muotoilupalkinnon

SpeediCath Compact Eve on voittanut Red Dot 2015 -muotoilupalkinnon. Eve sai myös maininnan Red Dot best of the best. Red Dot on maailman suurin ja arvostetuin tuotekilpailu.

Lue lisää

Coloplastin naisten katetri SpeediCath Compact Eve on palkittu arvostetulla

Red Dot -muotoilupalkinnolla. Vuodesta 1954 Red Dot -muotoilupalkinto on

keskittynyt innovaatioihin, käyttökokemuksiin sekä kulutustavaroiden estetiikkaan. 

Tänä vuonna tuomaristo koostui muotoilun asiantuntijoista eri puolilta maailmaa.

Kilpailussa oli 1994 osanottajaa 56 maasta. Coloplastin lanseeraama SpeediCath Compact Eve

on otettu onnistuneesti vastaan eri puolilla maailmaa.

 

"Olemme erittäin ylpeitä ja tyytyväisiä Red Dot -muotoilupalkinnosta. Koemme, että se on

yleinen tunnustus erityisesti siitä, miten olemme onnistuneet yhdistää sekä toiminnallisuuden

että designin."

 

Senior Vice President Coloplast Oliver Johansen 

Coloplast

 

Sulje

Tilaa ilmaisia näytteitä

Kiitos!

Näytetilauksesi on nyt lähetetty

Katso työpöytäversio