Suolihuuhteluoppaat

Opi lisää suolihuuhtelusta

Suolihuuhtelun esittely

On välttämätöntä löytää luotettava tapa tyhjentää suoli, jotta voitaisiin välttää ei-toivottuja tilanteita, kuten ulosteen karkaamista tai ummetusta.

Opi lisää suolihuuhtelusta
Sulje

Suolihuuhtelun esittely

Kuinka se toimii?

Peristeen tyhjentää suolen veden avulla, joka johdetaan suolistoon rektaalikatetrin avulla. Suolihuuhtelu suoritetaan WC-pöntöllä istuen. Vesi ja ulosteet tyhjennetään suolesta WC-pönttöön. Suolen alaosa tyhjentyy niin tehokkaasti, että useimmille käyttäjille riittää, jos huuhtelu tehdään joka toinen päivä.


Jatkuvassa päivittäisessä tai joka toinen päivä tapahtuvassa käytössä Peristeen voi vähentää ulosteen karkaamista ja ummetuksesta koituvaa fyysistä epämukavuutta ja henkistä taakkaa. Peristeenin avulla on helpompi osallistua sosiaalisiin tilaisuuksiin, tehdä töitä tai matkustaa.


Peristeenin käytön etuja ovat:

  • estää ulosteen karkaamisen ja ummetuksen jopa 2 päivän ajan
  • voit päättää, milloin haluat tyhjentää suolen
  • voit valita, mihin aikaan päivästä haluat tehdä huuhtelun, niin että se sopii sinun elämäntapaasi
  • parantaa elämänlaatua

 

Eikä siinä kaikki...

Peristeen minimoi myös ihoärsytysten riskiä minimoimalla tahattomat suolen tyhjentymiset. Se voi myös auttaa ehkäisemään virtsatietulehduksia ja vähentämään ilmavaivoja.Opi lisää Peristeen-suolihuuhtelusta tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Sulje
 Opi huuhtelemaan suolesi suolihuuhtelulaitteella

Suolihuuhteluoppaat aikuisille

Suoliston säännöllinen tyhjennys voi muuttaa valtavasti elämänlaatuasi. Opi huuhtelemaan suolesi käyttämällä suolihuuhtelulaitetta.

Katso vaiheittainen suolihuuhteluopas
Sulje

Suolihuuhteluoppaat aikuisille

kuvake

Peristeen® Plus -suolihuuhtelulaitteen käyttö päivittäin tai joka toinen päivä, lääkärisi tai hoitajasi suosituksista riippuen, estää ulosteen karkaamista ja ummetusta. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse huolehtia ulosteen karkaamisesta ja että voit tuntea olosi turvalliseksi ja tehdä juuri niitä asioita, joita haluat.

 

Mieti rauhassa

Peristeenin käytön aloittaminen merkitsee totuttelua uusiin rutiineihin, mutta se kannattaa. Suoliston säännöllinen tyhjennys voi muuttaa valtavasti elämänlaatuasi.


Kolme tärkeintä asiaa, jotka sinun olisi muistettava aloittaessasi Peristeenin käytön: 

  • Käytä Peristeeniä säännöllisesti. Noudata lääkärin tai hoitajan suosituksia. Säännöllinen suolen tyhjentäminen Peristeenillä estää ulosteen karkaamista ja ummetusta. Se voi myös vähentää aikaa, jonka joudut käyttämään suolen toiminnasta huolehtimiseen. 
  • Valitse ajankohta, jolloin voit tyhjentää suolen kaikessa rauhassa ilman kiirettä. Suolen tyhjentämisen ajankohta ei ole tarkkaan määrätty, mutta yritä tehdä se samoihin aikoihin niin, että saat säännöllisen rutiinin. 
  • Pidä säännöllisesti yhteyttä lääkäriin tai hoitajaan ensimmäisten Peristeenin käyttökuukausien aikana. He voivat vastata kysymyksiin, joita sinulla saattaa olla, ja auttavat sinua tarvittaessa mukauttamaan tyhjentämisrutiiniasi. Voit myös ottaa yhteyttä Coloplastin asiakaspalveluun, jos tarvitset neuvoja tai tukea.
Sulje
Vaiheittainen suolenhoito-opas lapsille

Suolihuuhtelu-ohjevideo (lapset)

Suolen tyhjentämisen opetteleminen on tärkeä askel lapsesi kehityksessä. Se antaa heille itsevarmuutta ja vapauden osallistua yhteisiin toimintoihin, kuten uimiseen tai leikkimiseen kavereiden kanssa.

Katso ohjevideo
Sulje

Suolihuuhtelu-ohjevideo (lapset)

Useimmat lapset, joilla on selkärankahalkio, ovat riippuvaisia vanhempiensa avusta, kun on aika tyhjentää suoli, varsinkin nuoremmalla iällä. Perinteiset menetelmät ehkäistä ulosteen karkaamista ja ummetusta ovat erilaiset ruokavaliot, peräpuikot, peräruiskeet, ulosteen pehmennysaineet ja laksatiivit.


Paremmin hallittavissa

Joillekin lapsille nämä hoitomenetelmät ovat kuitenkin tehottomia suolen hoidossa, koska suolen toimintaa on vaikea ajoittaa, mikä usein johtaa ulosteen karkaamiseen.
Kun suoli tyhjennetään huuhtelemalla, voidaan suoliston liikkeet saada säännöllisiksi ja ennustettaviksi. Jos suoli tyhjennetään säännöllisesti, se saa lapsen tuntemaan olonsa mukavammaksi ja ehkäisee ongelmia, kuten ulosteen karkaamista ja ummetusta.


Mitä suolihuuhtelu on?

Suolihuuhtelussa vesi johdetaan suolistoon peräsuolen kautta katetrilla. Vesi stimuloi suolen toimintaa ja huuhtoo pois ulosteet. Suolihuuhtelu kestää noin 30–45 minuuttia. Suolihuuhtelun jälkeen suolen alaosa on tyhjä. Suolihuuhtelu suoritetaan 1–2 päivän välein.

 

On tärkeää, että se tehdään säännöllisesti:

  • Säännöllinen suolihuuhtelu estää ulosteen karkaamista yksinkertaisesti siksi, että suolen alaosa on tyhjä.
  • Säännöllinen suolihuuhtelu ehkäisee kroonista ummetusta, koska se parantaa suoliston liikkeitä tekemällä niistä säännöllisempiä. 

 

Kunnes lapsi oppii hallitsemaan huuhtelutekniikan itse, on varmistettava, että se tehdään oikein ja turvallisesti. Luokaa hyvä, säännöllinen rutiini, joka toimii, ja kannusta lastasi olemaan kiinnostunut toimenpiteestä. Lapsen on opittava tekemään se itse, kun hän kasvaa.


Coloplastin suolihuuhtelulaite on nimeltään Peristeen®.

Sulje
Opeta lapsesi pelaamaan Kakkapeliä

Opeta lasta tyhjentämään suoli Kakkapelin avulla

Kun lapsesi osoittaa kiinnostusta suolen tyhjentämiseen, on hyvä aika alkaa opettaa lastasi. Hauska tapa tehdä tämä on käyttää Kakkapeli-korttipeliä, joka opettaa heille perusaskeleet. Kakkapeli

Itsenäistyminen

Sitä mukaa kun lapsesi kehittyy, hän haluaa itsenäistyä. Tämä on luonnollinen osa kasvamista. Sama koskee lapsen WC-käyttäytymistä. Kun tunnet, että lapsesi on valmis, voit alkaa opettaa hänelle WC:ssä käymistä ja suolen tyhjentämistä.

Kakkapeli

Kakkapeli on korttipeli, jonka avulla voit opettaa lapselle, miten tyhjentää suoli. Korttien avulla voidaan pelata erilaisia ​​hauskoja pelejä, jotka voidaan soveltaa lapsen ikään ja taitoihin sopiviksi. Voit tulostaa kortit itse, leikata ne irti paperista ja aloittaa pelin.

Kakkapeli on suunniteltu auttamaan sinua ja lastasi oppimaan WC-tapoja hauskalla tavalla. Se on helppokäyttöinen, ja kun lapsi oppii pelin, sitä on helppo muuttaa haastavammaksi. Pitäkää hauskaa!

Lataa pelikortit (englanninkielinen)

Lataa ohjeet (englanninkielinen)

 

 

Muista, että Kakkapeli on tarkoitettu neuvoksi, ne eivät korvaa varsinaisia käyttöohjeita. Keskustele lääkärin tai sairaanhoitajan kanssa saadaksesi asianmukaista ohjausta tai koulutusta, kuinka käyttää valitsemaanne suolihuuhtelutapaa ja lue aina ohjeet huolellisesti.

Sulje
Sulje

Tilaa ilmaisia näytteitä

Kiitos!

Näytetilauksesi on nyt lähetetty

Katso työpöytäversio