Video-oppaat lasten toistokatetrointiin 

Lasten katetrointi on aina herkkä aihe. Käytä näitä oppaita inspiraationasi kertoessasi lapsellesi menetelmästä ja opettaessasi heitä katetroimaan.

Lasten auttaminen virtsarakon tyhjentämisessä

Koska kaikki lapset ovat erilaisia, on tärkeää valita katetri, joka sopii lapsen omiin tarpeisiin. Kun lapsi on siihen valmis, voitte vähitellen alkaa antaa hänen itse ottaa vastuuta virtsarakkonsa tyhjentämisestä. Lapsi tarvitsee apua virtsarakon tyhjennykseen

Lapsen virtsarakon tyhjentäminen katetrin avulla

Lasta täytyy auttaa tyhjentämään rakkonsa, kunnes hän on noin viisivuotias. Useimmat lapset, joilla on selkärankahalkio, eivät pysty tyhjentämään virtsarakkoaan normaalilla tavalla, joten tyhjentämiseen käytetään katetria. Katetri on ohut muoviputki, joka työnnetään virtsaputken kautta rakkoon. Se on yksinkertainen ja kivuton tekniikka virtsarakon tyhjentämiseksi.

Miksi virtsarakon tyhjennys on niin tärkeää?

On tärkeää, että sekä sinä ja lapsesi ymmärrätte, miksi virtsarakon tyhjennys on tärkeää. Rutiini virtsarakon tyhjentämiseen on tärkeässä osassa lapsesi jokapäiväistä elämää.


Virtsarakon hallinnan tavoitteet ovat:

  • estää munuaisvaurioita ​​ja tulehduksia
  • oppia hallitsemaan pidätyskykyä
  • parantaa lapsen elämänlaatua
  • auttaa lasta itsenäistymään.

Jos lapsen rakkoa ei tyhjennetä säännöllisesti, lapselle voi aiheutua tulehduksia. Jo pieni määrä virtsarakkoon jäävää virtsaa voi aiheuttaa tulehduksia.

Aloittaminen

Ennen kuin alat tyhjentämään lapsesi virtsarakkoa, keskustele lapsesi lääkärin tai sairaanhoitajan kanssa saadaksesi asianmukaiset ohjeet katetrin käyttöön.

Voitte yhdessä päättää, millainen katetri sopii parhaiten sinulle ja lapsellesi ja tehdä hoitosuunnitelman siitä, kuinka usein katetrointi tulee tehdä. Rakko on yleensä tyhjennettävä 4–6 kertaa päivässä. Määrä kuitenkin vaihtelee sen mukaan, kuinka paljon lapsi on juonut ja liikkunut.

Voit saada käytännöllisiä neuvoja katetrointiin myös tutustumalla tämän sivun käyttöopasvideoihin. Valitkaa tapa, joka parhaiten sopii lapsellenne.

Auta lastasi opettelemaan

Kun lapsi alkaa osoittaa kiinnostusta katetrointiin (yleensä 3-5 -vuotiaana) – on hyvä aika alkaa opettaa häntä tyhjentämään itse oma rakkonsa. Coloplast on kehittänyt Pissapelin, joka auttaa sinua ja lastasi oppimaan katetrointia hauskalla tavalla.


Sulje

Opeta lasta katetroimaan Pissapelin avulla

Kun lapsesi osoittaa kiinnostusta rakon tyhjentämiseen, on hyvä aika alkaa opettaa lastasi. Hauska tapa tehdä tämä on käyttää Pissapeli-korttipeliä, joka opettaa lapsellesi katetroinnin perusaskeleet. Pissapeli

Itsenäistyminen

Sitä mukaa kun lapsesi kasvaa, hän haluaa itsenäistyä. Tämä on luonnollinen osa kasvamista. Sama koskee lapsen WC-käyttäytymistä. Kun tunnet, että lapsesi on valmis, voit alkaa opettaa hänelle WC-käyntiä ja virtsarakon tyhjentämistä.

Pissapeli

Pissapeli on korttipeli, jonka avulla voit opettaa lapselle, miten tyhjentää rakko. Korttien avulla voidaan pelata erilaisia ​​hauskoja pelejä, jotka voidaan soveltaa lapsen ikään ja taitoihin sopiviksi. Voit tulostaa kortit itse, leikata ne irti paperista ja aloittaa pelin.

Pissapeli on suunniteltu auttamaan sinua ja lastasi oppimaan WC-tapoja hauskalla tavalla. Pissapeli on helppokäyttöinen, ja kun lapsi oppii pelin, sitä on helppo muuttaa haastavammaksi. Pitäkää hauskaa!

Pissapeliä on saatavilla tytöille ja pojille sovellettuina versioina.
Lataa Pissapelin pelikortit tytöille, (pdf, 1 Mt) − ohjeet tytöille

Lataa Pissapelin pelikortit pojille, (pdf, 1 Mt) − ohjeet pojille

kuvake

Muista, pissapelit on tarkoitettu apuneuvoksi – ne eivät korvaa varsinaisia käyttöohjeita. Keskustele lääkärin tai sairaanhoitajan kanssa saadaksesi asianmukaista ohjausta tai koulutusta, kuinka käyttää valitsemaanne katetria, ja lue aina ohjeet huolellisesti.

Sulje
Sulje

Tilaa ilmaisia näytteitä

Kiitos!

Näytetilauksesi on nyt lähetetty

Katso työpöytäversio