Suolen hoito

Syitä siihen, miksi saatat joutua kiinnittämään erityistä huomiota suolen hallintaan, on erilaisia. Tässä osiossa näet, miten suolisto toimii ja, mitkä tuotteemme sopivat sinun yksilöllisiin tarpeisiisi. Täältä löydät hyödyllistä tietoa tuotteiden istuvuudesta ja käytöstä, ja voit helposti tilata näytekappaleita, jotta pääset kokeilemaan tuotteitamme. Olemme aina valmiina auttamaan ja neuvomaan, joten ota rohkeasti yhteyttä niin pääset keskustelemaan asiantuntijoidemme kanssa.

Kuinka suolisto toimii?

Suolisto (suolet) ovat ruoansulatuselimistön alemmassa osassa; se on pitkä yhtenäinen putki suusta peräaukkoon. Ruoansulatuselimistön tehtävänä on imeä ravintoaineita syömästämme ruoasta ja poistaa käyttökelvottomat osaset.

Suolisto jaetaan ohutsuoleen ja paksusuoleen (paksusuoli, peräsuoli, peräaukko). Ohutsuolen tärkein tehtävä on imeä ravintoaineita ruoasta, joka on sulatettu mahassa. Paksusuoli imee ruoasta nestettä ja sulattaa puolikiinteät ja kiinteät sulamattomat ruoanjätteet ulosteeksi, joka poistuu kehosta peräaukon kautta.  Uloste liikkuu ruoansulatuskanavan läpi rytmikkäiden lihassupistusten avulla (peristaltiikka).

Suoliston toiminta

Uloste varastoituu väliaikaisesti peräsuoleen. Kaiken toimiessa normaalisti peräsuoli antaa viestin aivoille, kun se on täynnä, ja sen jälkeen tunnemme tarvetta ulostaa. Peräaukossa olevat kaksi sulkijalihasta rentoutuvat ja uloste poistuu kehosta peräaukon kautta. 

Jos suoli ei toimi kuten sen pitäisi, voit saada ongelmia ulosteen karkailun ja/tai ummetuksen muodossa.

Ulosteen karkaaminen

Ulosteen karkaaminen on sitä, että ulosteesi vuotaa tahattomasti, etkä voi kontrolloida milloin suoli avautuu. Tämä johtaa usein vahinkoihin.

Ummetus

On vaikea sanoa varmasti mitä ummetus on, koska oireet vaihtelevat eri ihmisillä. Yleisimpiä oireita ovat hidastuneet suolenliikkeet ja mahan kiristely ulostuksen aikana. 

Neurogeeninen suoli

Neurogeeninen suoli kuvaa suolen toimintaa ohjaavan hermoston toiminnan puutetta, joka johtaa siihen, että suoli ei toimi normaalisti. Sen voi aiheuttaa neurogeeninen tauti kuten selkärangan vammaMS-tauti tai selkärankahalkio.

Sulje

Tilaa ilmaisia näytteitä

Kiitos!

Näytetilauksesi on nyt lähetetty

Katso työpöytäversio