Miltä avanteeni näytää?

Avanteesi on kostea ja väriltään vaaleanpunertava ja se työntyy ulos vatsasta. Se voi olla alkuun melko turvonnut, mutta turvotus laskee ajan kuluessa, yleensä noin 6–8 viikon sisällä leikkauksesta. Avanne on väriltään punainen.  Väri johtuu siitä, että avanne on limakalvoa, kuten esimerkiksi suun sisäpinta. Avanteessa ei ole tuntoa, joten sen koskeminen ei ole kivuliasta.  Avanne saattaa vuotaa hieman verta puhdistettaessa, varsinkin alkuvaiheessa, mutta se on melko normaalia ja sen pitäisi lakata pian.

Avanne alkaa toimia pian leikkauksen jälkeen, yleensä muutaman päivän sisällä. Erite on aluksi vetistä nestettä ja sen haju saattaa olla voimakas, koska suoli ei ole toiminut vähään aikaan. Älä huolestu, koostumus paksuuntuu hieman ja haju heikentyy, kun aloitat tasapainoisemman ruokavalion. Lääkärisi kertoo sinulle, milloin voit alkaa syödä ja juoda tavalliseen tapaan.

Aluksi avanteesta tulee usein äänekkäitä suolikaasupurkauksia. Tämäkin on aivan normaalia. On myös tavallista, että tunnet ulostamisen tarvetta aiempaan tapaan. Tämä on normaalia ja vähenee ajan kuluessa. Peräaukkosi on vielä tallella ja sieltä voi tulla limakalvoeritettä.

 

 Lue lisää ja tila maksuton opas paksusuoliavanteesta ja ohutsuoliavanteesta.

Virtsa-avanne
Jos sinulle on tehty virtsa-avanne, se alkaa toimia heti leikkauksen jälkeen. Virtsa-avanteeseen asetetut letkut pidetään paikoillaan 7-10 päivää. Aluksi virtsa saattaa olla kirkkaan punaista, mutta se muuttuu pian taas tavallisen väriseksi.

 

Lue lisää ja tila maksuton virtsa-avanneopas.

Avanne muuttuu ajan kanssa

Vartalot muuttuvat ajan kanssa, joten aiemmin sinulle sopinut sidos ei välttämättä enää tulevaisuudessa sovi sinulle. Nykyiseen vartaloprofiiliisi sopivan avannesidoksen löytäminen on tärkeää istuvuuden takia. 

Onko avannealueesi ulospäin kohollaan?

 

Tasainen

Jos avainalueesi on vatsasi ihon tasolla, SenSura Mio voi istua sinulle parhaiten. Sen elastinen pohjalevy takaa tiiviin istuvuuden tasaisella avannealueella.

 

Sisäänpäin vetäytynyt

Jos avannealueesi on sisäänpäin vetäytynyt muodostaen kuopan vatsaasi, Sensura Mio Convex voi parantaa istuvuutta. Sen sisäänrakennettu joustoverkko taipuu avanteesi ympärillä varmasti ja tiiviisti.

 

Ulospäin kohollaan

Jos avannealueellasi on pullistumia tai kohoumia, SenSura Mio Concave saattaa sopia sinulle. Se on ainoa kaareville alueille suunniteltu avannetuote, joka istuu varmasti pullistumiin ja tyriin sekä mukautuu vartalonmuotoihin. 


Voit myös tehdä lyhyen BodyCheck-testin löytääksesi sinun vartalollesi sopivimman sidoksen.

Sulje

Tilaa ilmaisia näytteitä

Kiitos!

Näytetilauksesi on nyt lähetetty

Katso työpöytäversio