Mikä on virtsa-avanne?

Urostomy operations and surgery

Vatsa-alueen iholle tehdään ulostuloaukko. Suolen pää vedetään vatsanseinämien ja ihokerrosten läpi. Suoli käännetään niin, että siihen muodostuu ns. poolokaulus. Suolenpään reuna ommellaan kiinni vatsanpeitteeseen, jotta suoli pysyisi paikoillaan. Avanne on muodostettu. Yleisin menetelmä rakentaa virtsa-avanne on käyttää apuna ohutsuolta. Virtsajohtimet irrotetaan virtsarakosta ja ne liitetään osaan ohutsuolta. Toinen pää ohutsuolesta suljetaan ja toinen tuodaan vatsanpeitteen päälle muodostamaan avanne. Myös virtsarakko saatetaan poistaa, mutta tämä riippuu leikkauksesta.Miltä avanne näyttää ja tuntuu?

Avanne on kostea ja vaaleanpunertava ja se työntyy hieman ulos vatsastasi. Aluksi se saattaa olla hyvin turvonnut, mutta ajan myötä sen koko pienenee, yleensä 6–8 viikon kuluessa leikkauksesta. Avanteen kuuluu näyttää punaiselta, eikä siinä ole kiputuntoa.Miten avannesidos toimii

Avannesidos on suunniteltu kiinnitettäväksi vatsalle, avanteen ympärille, josta se kerää avanteesta erittyvän virtsan. Virtsa-avannepussissa on useita erikoisominaisuuksia kuten takaisinvirtauksen estävä venttiili, joka estää virtsan pääsemisen takaisin avanteeseen ja näin ollen auttaa ehkäisemään virtsatieinfektioita. Pussissa on myös hana, jonka avulla pussi on helppo tyhjentää wc:hen. Pussi voi olla ns. kaksikammiopussi, joka estää loiskeäänet käytön aikana. Pussi on vedenkestävä ja sitä voi käyttää suihkun tai kylvyn aikana.

 

Virtsa-avannepusseja on olemassa monenlaisia. Avannehoitaja auttaa sinua löytämään sinulle sopivimman tuotteen. Esimerkiksi saatat haluta vaihtaa läpinäkyvän pussin heti leikkauksen jälkeen pienempään tai harmaaseen pussiin. Voit myös tarvittaessa käyttää suurikokoisempaa yöpussia.Tilaa virtsa-avanneopas

Tilaa maksuton virtsa-avanneopas josta saat tietoa ja neuvoja ennen ja jälkeen leikkauksen. Se on suunnattu juuri virtsa-avanneleikatuille tai leikkaukseen meneville henkilöille.

Olen*


Haluan tilata oppaan postitse kotiini*

 
 
 
 
 

Sulje

Tilaa ilmaisia näytteitä

Kiitos!

Näytetilauksesi on nyt lähetetty

Katso työpöytäversio