Paksusuoliavanteen, ohutsuoliavanteen tai virtsa-avanteen ei tarvitse estää sinua matkustamasta.

Uusien asioiden kokeminen on usein matkustamisen taustalla – mutta jos kyse on turvallisuuden ja mukavuuden tunteesta, olisi hyvä pitää yllättävät kokemukset mahdollisimman vähissä. Kotoa lähteminen vaatii sen, että valmistaudut tavallista huolellisemmin matkaan ja vieraassa paikassa yöpymiseen – mutta sen ei tarvitse lannistaa sinua. 

Avannevinkkejä

Pohjalevyn kiinnittäminen

Lämmin ilma ja aurinkovoide vaikuttavat pohjalevyyn pysymiseen

Lämmin ilma ja aurinkovoide voivat vaikuttaa pohjalevyn kiinnittymiseen, mutta siihen löytyy apua. Tässä on joitakin keinoja, joiden avulla voit saada pohjalevyn kiinnittymään varmemmin. Vinkkejä ja keinoja pohjalevyn kiinnittämiseen
Sulje

Vinkkejä ja keinoja pohjalevyn kiinnittämiseen

Lämmin ilma

Jos ilma on niin lämmin, että se saa sinut hikoilemaan tavallista enemmän, pohjalevyn kiinnitys saattaa heikentyä ja sinun täytyy ehkä vaihtaa pussi tavallista useammin.

Varmista, että ihosi on täysin kuiva ennen uuden pohjalevyn kiinnittämistä pitävyyden takaamiseksi. Hyvin kuuma ja kostea sää saattaa aiheuttaa ongelmia – jos ihosi kuivaaminen on hankalaa, voit käyttää siihen apuna esim. tuuletinta tai hiustenkuivaajaa alhaisella ja viileällä teholla (ole varovainen, ettei iho kuumene ja pidä hiustenkuivaaja pois itse avanteesta).

Aurinkosuojavoide

Levitä aurinkosuojavoidetta, kun pohjalevy on kiinnitetty paikoilleen, sillä voide saattaa vaikuttaa pohjalevyn kiinnittyvyyteen, jolloin se ei ehkä pysy hyvin paikoillaan. Lue aurinkosuojavoiteen käytöstä osiossa ”aurinkosuojavoiteen käyttö”.

Säilyttäminen

Suosittelemme, että säilytät tarvikkeesi viileässä paikassa – älä jätä avannetuotteitasi esimerkiksi autoon pitkiksi ajoiksi kuumalla ilmalla, sillä kuumuus saattaa vaurioittaa pohjalevyä.

Keskustele avannehoitajasi kanssa – saat näin tarvitsemasi tuotteet

Viettäessäsi aikaa hyvin lämpimässä ilmastossa tarvitset ehkä tavallista useampia tuotteita. Iholle asetettava suoja, joka auttaa pohjalevyä pysymään paikoillaan paremmin saattaa olla joillekin ihmisille avuks ja mikäli pohjalevyn reunat eivät pysy kunnolla paikoillaan, elastinen teippi voi olla sopiva ratkaisuja. Jotkut hyötyvät antiperspirantin käytöstä iholla pohjalevyn alla.

On aina hyvä keskustella avannehoitajasi kanssa ennen matkaa, mikäli sinulla on kysyttävää. Voit myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme soittamalla numeroon (09) 8946 750

Sulje
Avanteen kanssa uiminen

Mitä kannattaa huomioida uimisen suhteen

Uimiseen voi liittyä paljon kysyttävää, kun sinulla on avanne – minkälainen uima-asu on sopiva? Pysyykö pohjalevy paikoillaan? Lue muutamia vinkkejä tästä. Vinkkejä ranta- ja uima-asuista
Sulje

Vinkkejä ranta- ja uima-asuista

Minkälaisia ranta- ja uima-asuja kannattaa valita?

Tärkeintä on, että vaatteet tuntuvat hyvältä päällä ja tunnet olosi kotoisaksi. Jotkut eivät arkaile näyttää avannepussiaan rannalla, kun taas toiset pitävät sen mieluummin piilossa. Tee niin kuin itse tunnet parhaaksi. Valitettavasti erityisvalmisteisen uima-asun ostaminen ei takaa hyvää istuvuutta. Toisaalta taas voit ehkä löytää tavallisen uima-asun, joka vastaa tarpeisiisi täydellisesti. 

Rannalla saronki tai huivi voi olla hyvä keino tyylikkääseen peittävyyteen ilman, että asu tuntuu paikkaan sopimattomalta.

Ja jos haluat pukeutua bikineihin – pukeudu ihmeessä.

Uiminen

Varmista aina ennen uimaan menoa, että pohjalevy pysyy napakasti paikoillaan – odota hetki sen jälkeen, kun olet laittanut sen paikoilleen. Muista, että vesi saattaa vaikuttaa kiinnitykseen heikentävästi, joten vaihda tuotteesi useammin tarpeen vaatiessa. Joillekin saattaa olla avuksi käyttää lisätarvikkeita uimaan mennessä.

 

On aina hyvä keskustella avannehoitajasi kanssa ennen matkaa, jos sinulla on kysyttävää. Voit myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme soittamalla numeroon (09) 8946 750.

Sulje
lentotiedot näyttävä ruutu

Lentokoneessa matkustaminen avanteen kanssa

Sinua saattaa huolestuttaa, jos matkustat lentokoneella – miten toimit turvatarkastuksessa? Voiko ilmanpaine saada pussin räjähtämään? Ja entäpä äänet pussista? Vinkkejä lentomatkustamiseen
Sulje

Vinkkejä lentomatkustamiseen

Ennen lähtöä

Kun varaat lippua, pyri varaamaan istumapaikka läheltä WC-tiloja, koska se saattaa helpottaa matkustamiseen liittyviä huolia ja tehdä olosi varmemmaksi.

Voit pakata käsimatkatavaroihisi niin paljon tavaroita kuin lentoyhtiö sallii, mutta koska saksien tuominen käsimatkatavaroihin ei ole sallittua, suosittelemme, että leikkaat kaikki pohjalevysi oikean kokoisiksi ennen lentoa.

Turvatarkastuksen läpi meneminen

Turvatarkastuksen skanneri saattaa havaita pussisi, mutta sinun ei tarvitse näyttää pussia, ja turvallisuushenkilökunnan ei tule pyytää sinua riisumaan vaatteita näyttääksesi sen, eikä sinun tarvitse antaa heidän koskea siihen. Sinua saatetaan pyytää sivelemään pussia kädelläsi vaatteidesi päältä, mutta tarkastuksen ei tule mennä sen pidemmälle. Voit aina näyttää heille matkustuskorttisi, jossa selitetään sairautesi, mukanasi olevat hoitotarvikkeet ja syy, miksi saatat tarvita apua ja yksityisyyttä.

Lentokoneessa

On pieni riski, että ilmanpaine aiheuttaa pussin pullistumista. Jos näin käy, sinun tarvitsee vain mennä WC-tilaan poistamaan ilmaa. Muista myös, että yhtä usein pullistumisen voi aiheuttaa jokin, mitä olet syönyt tai juonut – joten kun lennät, ole kohtuullinen hiilihapollisten juomien kanssa. Jos pussin aiheuttamat äänet huolettavat sinua, tulet olemaan tyytyväinen siihen, miten meluinen lentokoneen matkustamo on.

Sulje

Aurinko ja turvallisuus

varjossa istuvat ihmiset

Hakeudu varjoon

Varjossa pysytteleminen on tehokas keino välttää UV-säteilylle altistumista – erityisesti päivällä klo 10–16 välillä, jolloin aurinko on korkeimmillaan. Lue lisää auringolta suojautumisesta
Sulje

Varjo ja UV-säteily

Viitteet

http://www.cancer.org.au/preventing-cancer/sun-protection/preventing-skin-cancer/

Tiesitkö, että iho voi palaa jo 15 minuutissa aurinkoisella kesäsäällä?

Varjossa pysytteleminen on tehokas keino välttää auringon UV-säteilylle altistumista. Voit hyödyntää puiden varjoja tai ottaa mukaasi oman aurinkovarjon puistoon tai rannalle!

Käytätpä sitten minkälaista varjoa tahansa, varmista, että sen antama suoja on riittävän voimakas. Vaikka olisitkin varjossa, on suositeltavaa käyttää muutakin suojausta kuten esim. peittävämpiä vaatteita, hattua, aurinkolaseja ja aurinkosuojavoidetta.

 

Suosittelemme, että näiden ohjeiden lisäksi pyydät neuvoja ja ohjausta ammatitilaiselta mikäli olet epävarma asiasta.

Sulje
uiva nainen, jolla on avanne

Käytä aurinkosuojavoidetta

Jos haluat viettää aikaa rannalla, puutarhassa tai uima-altaalla turvallisesti, kannattaa valita huolelllisesti tehokas aurinkosuojavoide ja varata kunnolla aikaa sen levittämiseen iholle. Mitä sinun tulee tietää aurinkosuojavoiteesta
Sulje

Mitä sinun tulee tietää aurinkosuojavoiteesta

Viitteet

http://www.cancer.org.au/preventing-cancer/sun-protection/preventing-skin-cancer/http://www.cancer.org/research/infographicgallery/skin-cancer-prevention

Mitä sinun tarvitsee tietää aurinkovoiteesta

 • Lisää vedenkestävää aurinkovoidetta SPF 30+ (tai korkeampi) – SPF 30 estää 97% UVB-säteistä.
 • Suosittelemme, että lisäät aurinkovoidetta 20 minuuttia ennen kuin menet pihalle ja tämän jälkeen joka toinen tunti.
 • Suurin osa ihmisistä ei käytä tarpeeksi aurinkovoidetta - lisää voidetta vähintään teelusikallisen verran sekä vartalon etupuolelle että selkäpuolelle. Muista lisätä aurinkovoidetta myös kasvoille, kaulalle ja korville. 

Mitä SPF ja vedenkestävä tarkoittaa?

 • SPF tarkoittaa aurinkovoiteen suojakerrointa ja se mittaa kuinka tehokkaasti voide suojaa ihoa palamiselta. Aurinkovoide, joka on suojakertoimeltaan 30 SPF antaa 30 kertaa paremman suojan kun jos voidetta ei olisi lainkaan.
 • Vedenkestävä tarkoittaa sitä, että voide ei liukene pois uidessa tai hikoillessa. Vaikka aurinkovoiteessa lukisi "4 tunnin suoja ", on voidetta silti hyvä lisätä joka toinen tunti, jotta suojakerroin säilyttää tehonsa.

Suosittelemme, että näiden ohjeiden lisäksi pyydät neuvoja ja ohjausta ammatitilaiselta mikäli olet epävarma asiasta.

Sulje
sillalla juokseva mies

Käytä hattua ja aurinkolaseja

Hattu suojaa ihoalueita, jotka ovat alttiina voimakkaalle auringonpaisteelle, ja aurinkolasit ovat tärkeät silmänympärysihon ja itse silmien suojaamisessa. Lue, minkälaista hattua ja aurinkolaseja kannattaa käyttää
Sulje

Lue, minkälaista hattua ja aurinkolaseja kannattaa käyttää

Viitteet

http://www.cancer.org.au/preventing-cancer/sun-protection/preventing-skin-cancer/http://www.cancer.org/research/infographicgallery/skin-cancer-prevention

Mitä kannattaa ottaa huomioon päähinettä valitessa

 • Valitse hattu, joka on tehty tiiviisti kudotusta materiaalista. Muista, että jos näet kankaan läpi, myös UV-säteily pääsee läpi.
 • Jos sinulla ei ole hattua, voit käyttää myös huivia.
 • Aurinkovoiteen käyttö on suositeltavaa.

Tietoa aurinkolaseista

UV-säteilyä estävät aurinkolasit ovat tärkeä varuste, sillä ne suojaavat herkkää ihoa silmien ympärillä sekä silmiä itsessään. Tässä muutamia vinkkejä kun lähdet hankkimaan uusia laseja:

 • Linsseissä on yleensä tarra, joka kertoo jos lasit suojaavat UV-säteiltä - jos olet asiasta epävarma, kysy asiasta optikolta.*
 • Tummemmat lasit eivät välttämättä ole parempi vaihtoehto, koska UV-suoja on näkymätön kemikaali, joka lisätään linsseihin. Tumma linssi ei siis kerro UV-suojasta. 
 • Aurinkolaseja kannattaa käyttää ulkona päiväsaikaan, mutta erityisesti aurinkoisella säällä.
 • Aurinkolasien käyttö on yhtä tärkeää sekä lapsilla että aikuisilla.

 

*Ohjeet voivat olla eri maissa erilaisia, minkä takia kannattaa tarkistaa paikalliset suositukset ennen matkalle lähtöä.

 

Suosittelemme, että näiden ohjeiden lisäksi pyydät neuvoja ja ohjausta ammatitilaiselta mikäli olet epävarma asiasta

Sulje

Vastuuvapauslauseke

Nämä ovat yleisiä ohjeita, joiden on tarkoitus auttaa sinua tavallisissa kysymyksissä. Noudata lääkärisi tai muun terveydenhoitohenkilöstön antamia ohjeita.

Sulje

Tilaa ilmaisia näytteitä

Kiitos!

Näytetilauksesi on nyt lähetetty

Katso työpöytäversio