Avanneleikkauksen jälkeen

Ensimmäiset päivät avanneleikkauksen jälkeen voivat olla haastavia. Sinulla on avannesidos kiinnitettynä vatsallesi ja paljon uusia asioita opittavana. On hyvä muistaa, että totuttautuminen vie aikansa, mutta asiat helpottuvat ajan kuluessa. Avannehoitajasi ohjaamana opit vaihtamaan avannesidoksesi ja hoitamaan ihoasi ja pian pystyt elämään elämääsi kuten ennenkin.
Tämä osion asiat käsittelevät avanneleikkauksen jälkeistä aikaa ensimmäisten kolmen kuukauden ajalta. Löydät täältä tietoa avanteen hoidosta, avanneihon terveydestä huolehtimiseen ja muita asioita, jotka toivottavasti auttavat sinua tottumaan avanteeseesi.

Erilaiset avanteet ja sidokset

Totuttelu avanteeseen

Totuttelu avanteeseen

On erittäin tärkeää, että avannesidos sopii vartalollesi. Jokainen vartalo on erilainen ja koska muoto saattaa muuttua ajan myötä, oikeanlaisen sidoksen löytäminen voi olla haasteellista. Meillä Coloplastilla on sinulle monia tuoteratkaisuja. Oikean tuotteen valinta
Sulje

Avanne muuttuu ajan kanssa

Avanneleikkauksen jälkeen  avanneprofiilisi saattaa muuttua useista syistä. Näitä voivat olla:

  • Painonnousu tai -lasku parantuessasi sairaudesta, jonka vuoksi leikkaus suoritettiin.
  • Poimut tai arvet avanteen ympärillä
  • Avanteeseen liittyvän tyrän kehittyminen

Jos avanneprofiilisi muuttuu, on tärkeää, että varmistat avannepussisi hyvän istuvuuden.

 

Löydä oikea tuote

Pohjalevyn tiivis kiinnittyminen ihoon on erittäin tärkeää hyvässä avanteen hoidossa. Jos avannetta ympäröivä alue alkaa esimerkiksi vetäytyä vatsan sisään, saattaa olla aika vaihtaa kuperaan avannesidokseen. Avannettasi ympäröivä aluei voi olla suora, sisäänpäinkääntynyt tai ulospäin koholla oleva. Tarvitset vartalollesi sopivan sidoksen. Itsearviointityökalumme, BodyCheck, auttaa sinua määrittelemään nykyisen avanneprofiilisi ja huomaamaan, jos se on olennaisesti muuttunut. Se ehdottaa sinulle sopivia avannesidoksia ja lisätarvikkeita.

 

Tutustu eri tuotteisiin

Täältä voit ostaa ja tilata ilmaisia tuotenäytteitä avannesidoksista ja lisätarvikkesita löytääksesi omia tarpeitasi ja mieltymyksiäsi vastaavat ratkaisut. Laajasta valikoimastamme löydät avannepussit ja pohjalevyt paksusuoli-, ohutsuoli- ja virtsa-avanteille. Toimitamme ne suoraan kotiisi huomaamattomasti pakattuina.

Lisätarvikkeita käytetään avanteen hoitoon

Avanteen Itsearviointityökalut voivat auttaa sinua ratkaisemaan tyypillisiä avanneongelmia, mukaan lukien ihoärsytys. Täältä voit ostaa ja tilata ilmaisia tuotenäytteitä lisätarvikkeista. 

On aina hyvä ajatus konsultoida avannehoitajaasi sidoksen istuvuudesta ja sinulle mahdollisesti sopivista lisätarvikkeista.

Sulje

Avanteen hoitaminen

Avanteesi tarkka hoitaminen

Avanteesi tarkka hoitaminen

Avannetta ympäröivän ihon pitäminen terveenä on tärkein asia, mitä voit tehdä elääksesi luottavaista, mukavaa ja huoletonta elämää avannepussin kanssa. Terve avanne
Sulje

Avanteesi tarkka hoitaminen

On tärkeää pitää iho terveenä. Avanteen eritteen joutuminen kosketuksiin ihon kanssa aiheuttaa ihoärsytystä ja vaikeuttaa avannesidoksen pohjalevyn kiinnittymiseen ihoon. Tästä seuraa oravanpyörä, jossa lisääntyvä ohivuoto ärsyttää ihoa entistä enemmän  ja tätä pitäisi välttää.

 

Pidä iho terveenä
Nämä kuusi neuvoa auttavat pitämään ihon terveenä: 

  1. Varmista, että iho on puhdas ja täysin kuiva ennen pohjalevyn kiinnittämistä
  2. Muokkaa pohjalevyn aukkoa niin, että se istuu tarkasti avanteen ympärille
  3. Varmista, että pohjalevy on kokonaan kiinni ihossa. Paina kevyesti kädellä
  4. Vaihda avannesidos heti tuntiessasi epämukavuutta tai kutinaa
  5. Tarkista avanteen koko säännöllisesti, varsinkin, jos sinulla on tyrä
  6. Varmista, että käytät vartalosi profiilille parhaiten sopivaa avannesidosta ja lisätarvikkeita 

Käytä sopivan tyyppistä avannesidosta
Avannesidoksia on saatavilla useita eri tyyppejä, joten varmista, että valitset ratkaisun, joka istuu avanteesi profiiliin.

Valittavanasi on erikokoisia pusseja, sidosratkaisuja, värejä, pohjalevyn tyyppejä ja monia muita ominaisuuksia elämäntyylisi mukaan. Saat lisätietoja tutustumalla tuotevalikoimaan.

Käytä oikeita lisätarvikkeita
Coloplastilla on laaja valikoima lisätarvikkeita , jotka tekevät avannesidoksista vieläkin mukavampia. Nämä parantavat kiinnityksen tiiviyttä, estävät ihoärsytystä ja vähentävät hajuja.

Voit katsoa tarkemmat ohjeet avannepussin tyhjentämiseen ja vaihtamiseen opetusvideoiltamme.

Sulje
Sulje

Tilaa ilmaisia näytteitä

Kiitos!

Näytetilauksesi on nyt lähetetty

Katso työpöytäversio