Kuka määrää, sinä vai virtsarakkosi?

 

Virtsarakon ongelmista selviäminen kuuluu monen naisen elämään. Virtsarakon ongelmien oireet voivat ilmetä asteittain. Niitä voivat olla äkillinen tarve virtsata, tunne siitä, ettei virtsarakko tyhjene kokonaan, ja tihentynyt virtsaamistarve. Lue lisää

Jos huomaat käyväsi usein vessassa tai et ehdi vessaan, koska et pysty pidättämään virtsaa, olet ehkä jo kehittänyt joitain selviytymistekniikoita.
Sinun on ehkä rajoitettava nesteiden nauttimista ennen menemistä erilaisiin tapahtumiin. Tai ehkä ensimmäinen asia ravintolaan tai elokuviin mennessäsi on etsiä lähin WC.

Sulje
virtsaamistesti

Onko sinulla virtsarakon ongelmia?

Ota selvää tekemällä testi. Napsauttamalla tästä pääset tekemään nopean testin ja saat selville, onko sinulla virtsaamisongelmia. Siirry testiin
Sulje

Virtsaamistesti

  1. Tunnetko usein äkillistä tarvetta virtsata päivän aikana?
  2. Oletko koskaan muuttanut suunnitelmiasi, koska pelkäsit, ettet löydä lähintä WC:tä?
  3. Vaikuttaako virtsarakkosi kykyysi keskittyä töissä tai sosiaalisissa tilanteissa?
  4. Heräätkö usein kahdesti tai useammin yössä käydäksesi vessassa?
  5. Onko sinulla hallitsematonta äkillistä tarvetta virtsata, mikä aiheuttaa joskus virtsankarkailua? 

Jos vastasit "kyllä" yhteen tai useampaan näistä viidestä kysymyksestä, sinun kannattaa keskustella asiasta terveydenhoidon ammattilaisen kanssa. Ongelmaan on olemassa useita mahdollisia vaihtoehtoja.

Sulje
Monet naiset kärsivät virtsaamisongelmista

Monet naiset kärsivät virtsaamisongelmista

Virtsaamisongelmat voivat liittyä ikääntymiseen tai johtua taustalla olevasta fyysisestä sairaudesta. Monet sairaudet saattavat aiheuttaa virtsaamisongelmia, ja me mainitsemme nyt muutamia terveydentiloja, jotka voivat aiheuttaa virtsaamisongelmia. Lue lisää
Sulje

Monet naiset kärsivät virtsaamisongelmista

Neurologiset sairaudet

Hermoston ongelmat saattavat vaikuttaa virtsarakon hallintaan, jos hermot, joiden tehtävänä on kuljettaa viestejä aivojen ja virtsarakon välillä, eivät toimi oikein. 

Leikkauksien jälkitilat

Mikä tahansa naisen sukupuolielimiin liittyvä leikkaus, mukaan lukien kohdun poisto, saattaa vahingoittaa lantionpohjan lihaksia, mikä taas voi johtaa pidätyskyvyttömyyteen.

Tukos

Kasvain missä tahansa virtsanerityselimissä saattaa estää virtsan normaalin virtauksen, mikä johtaa pidätyskyvyttömyyteen. Virtsakivet, kovat kivimäiset muodostelmat virtsarakossa, saattavat joskus johtaa pidätyskyvyttömyyteen.

Ikääntymiseen liittyvät muutokset

Virtsarakon lihasten ikääntyminen saattaa vähentää virtsarakon kykyä varastoida virtsaa.

Vaihdevuodet

Vaihdevuosien jälkeen naisen elimistö tuottaa vähemmän estrogeenia, hormonia, joka ylläpitää virtsarakon ja virtsaputken seinämän terveyttä. Näiden kudosten heikentyminen saattaa pahentaa pidätyskyvyttömyyttä.

Synnytys

Alatiesynnytys saattaa heikentää virtsarakon hallintaan tarvittavia lihaksia sekä vaurioittaa virtsarakon hermoja ja tukikudoksia, mikä aiheuttaa lantionpohjan lihasten luiskahtamisen. Luiskahtamisen seurauksena virtsarakko, kohtu, peräsuoli tai ohutsuoli voivat työntyä tavanomaiselta paikaltaan emättimeen. Näihin työntymiin saattaa liittyä pidätyskyvyttömyyttä.

Raskaus

Hormonaaliset muutokset ja kohdun lisääntynyt paino saattavat johtaa ponnistusinkontinenssiin.

Sulje
Sulje

Tilaa ilmaisia näytteitä

Kiitos!

Näytetilauksesi on nyt lähetetty

Katso työpöytäversio