Matkustaminen

Uusien asioiden kokeminen on usein matkustamisen taustalla – mutta jos kyse on turvallisuuden ja mukavuuden tunteesta, olisi hyvä pitää yllättävät kokemukset mahdollisimman vähissä. Kotoa lähteminen vaatii sen, että valmistaudut tavallista huolellisemmin matkaan ja vieraassa paikassa yöpymiseen. Riippumatta siitä, mihin olet matkalla, älä anna sen haitata sinua.

Ennen lähtöä

Olennaiset asiat ennen lähtöä

Olennaiset asiat ennen lähtöä

Mitä on syytä muistaa? Mitä on otettava mukaan? Miten voin pakata fiksummin? Löydä vinkkejä ja neuvoja ja valmistaudu hyvin. Lue mitä kannattaa pakata, kun olet lähdössä matkalle
Sulje

Olennaiset asiat ennen lähtöä

Ennen lähtöä

 • Osta matkavakuutus.
 • Tilaa tavallista enemmän tuotteita ja hyvissä ajoin, jotta sinulla on niitä varmasti riittävästi matkalle lähtiessäsi.
 • Jaa tarvikkeesi eri laukkuihin siltä varalta, että matkatavarasi katoavat tai lentosi myöhästyy.
 • Merkitse tuotteidesi nimi matkustustodistukseesi ja/tai Coloplast maailmalla. Kuvan ottaminen tuotteista saattaa olla myös hyvä ajatus.

 

Pakkaa tuotteet sarjoittain

 • Pakkaa kaikki tarvitsemasi tuotteet sarjoittain siltä varalta, että jotakin tapahtuu. Matkustitpa lentäen, autolla tai junalla, on aina hyvä pitää tarvitsemasi tarvikkeet ja henkilökohtaiset tavarasi lähellä.

 

VINKKI: On mahdollisesti hyvä idea tilata muutama kompakti katetri mukaan otettavaksi. Kompakteilla katetreilla on matkailijalle kolme etua:

 • Niissä on valmiiksi liukastetta, joten ne ovat valmiita silloin kun sinäkin. Tämä vähentää myös bakteerien ja virtsatietulehduksen riskiä.
 • Voit heittää kompaktikatetrin roskiin tai piilottaa taskuusi käytön jälkeen – huomaamatonta, yksinkertaista ja puhdasta.

Lataa pakkauslista – saavu paikalle kaiken tarvittavan kanssa

Olemme luoneet pakkauslistan, jossa on kaikki pakolliset asiat, jotka täytyy muistaa rantalomalla, kaupunkilomalla tai vaikka vaeltamassa: apuvälineet, henkilökohtaiset esineet, hygieniatuotteet, vaatteet, & laitteet jne. Lataa se täältä

Sulje
Lämpötila vaikuttaa tuotteisiisi

Lämpötila vaikuttaa tuotteisiisi

Lämpötila vaikuttaa katetrin joustavuuteen ja saattaa vaikuttaa liitinosan käyttöaikaan, joten ole erityisen varovainen ja kiinnitä tuotteisiin erityistä huomiota, kun ilmasto muuttuu Lisätietoja varastoinnista ja käytöstä
Sulje

Lämpötila vaikuttaa tuotteisiisi

Lämpötila vaikuttaa tuotteisiisi, joten mieti miten pakkaat, siirrä välineesi autossa pois hansikaslokerosta ja jos matkustat lentäen, ota muutama tuote käsimatkatavaroihisi. Käytön aikana kiinnitä erityistä huomiota siihen, että ilmasto voi vaikuttaa tuotteisiin.

Toistokatetrien varastointi

Suosittelemme tuotteiden säilyttämistä aina huoneenlämmössä. Tuotteiden lyhytaikainen säilytys äärilämpötiloissa (alle 0 °C tai yli 60 °C) ei vaikuta kuitenkaan tuotteiden laatuun. Katetrisi voivat siis olla lentokoneen ruumassa, vaikka se onkin kylmä tila. Huomioi, että mitä kylmemmässä katetria on säilytetty, sitä jäykemmältä se tuntuu. Suosittelemme lämmittämään katetria pakkauksen päältä käsilläsi ennen käyttöä. Toisaalta katetri  taas on pehmeämpi, jos sitä on säilytetty lämpimässä paikassa.

Kuuma ilmasto vaikuttaa virtsapusseihin

Jos käytät virtsapussia ja vietät aikaa lämpimässä ilmastossa, huomaa että liitinosa saattaa irrota tavallista helpommin, koska hikoilet tavallista enemmän. Tämän vuoksi on tärkeää ottaa mukaan tavallista enemmän liitinosia. 

Sulje

Mitä on otettava huomioon matkustaessasi

Lentomatkailu

Lentomatkailu

Vältä ongelmat turvatarkastuksessa ottamalla mukaasi matkatodistus ja rajoittamalla nesteiden määrää. Varaa paikka käytävän puolelta. Vinkkejä lentomatkailuun
Sulje

Vinkkejä lentomatkailuun

Käsimatkatavararajoitukset perustuvat Ison-Britannian lentokenttien tietoihin

Kun varaat lippua

Kun varaat lippuja, pyri varaamaan istumapaikka läheltä WC-tiloja, koska se saattaa helpottaa matkustamiseen liittyviä huolia ja tehdä olosi varmemmaksi.

Suunnittele WC-käyntisi: voit esimerkiksi katetroida vasta juuri ennen koneeseen siirtymistä, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia siitä koneessa.

Turvallisesti läpi turvallisuustarkastuksesta

Vältä ongelmat turvallisuustarkastuksessa tilaamalla meiltä ilmainen matkustuskortti – siitä löytyvät tiedot tilastasi, mukana olevista hoitotarvikkeista ja lisätietoja siitä, miksi saatat tarvita tukea ja yksityisyyttä, kun kuljet turvallisuustarkastuksen läpi.

Nesteet käsimatkatavaroissa

Mikään Coloplastin katetreista ei sisällä sallittua määrää enemmän vettä.

Katetri on mahdollista havaita lentokentän läpivalaisulaitteessa, mikä tarkoittaa, ettei sinun tarvitse avata matkatavaroitasi eikä katetreja näyttääksesi niitä.

Muista, että käsimatkatavaroissa kuljetettavien nesteiden määrää on rajoitettu. Jos mahdollista, pakkaa nesteet ruumassa kuljetettaviin matkatavaroihin. Nesteiksi lasketaan: kaikki juomat tai nestemäiset ruoat, kosmetiikka ja toalettitarvikkeet, sumutteet, tahnat, geelit, piilolinssinesteet ja muut liuokset tai vastaavat tuotteet*.

Jos tuot nesteitä käsimatkatavaroissa: säiliöiden koko ei saa olla yli 100 ml, ja niiden on oltava läpinäkyvässä ja uudelleensuljettavassa pussissa, jonka tilavuus on alle litran. Yhdellä henkilöllä voi olla enintään yksi muovipussi.

Katso lisätietoa lähtölentokenttäsi verkkosivulta ennen matkaa.

Sulje
WC-tilojen löytäminen matkalla

WC-tilojen löytäminen matkalla

Kotoa poistuminen saattaa vaatia lisävalmisteluita ja aiheuttaa haasteita rutiineihisi. Lue nämä vinkit, niin osaat valmistautua paremmin Lue vinkit, niin osaat valmistautua paremmin
Sulje

Valmistaudu paremmin

Valmistaudu hyvin

Tarkasta, että kaikissa paikoissa, joihin menet, on WC. Tämä on erityisen tarpeellista, jos tarvitset WC:n, johon pääsee pyörätuolilla. Löydät tiedot Internetistä, tai voit myös soittaa kohteeseen, jos et ole varma. Tarkasta myös, veloitetaanko WC:n käytöstä maksu, ja muista pitää paikallisen valuutan kolikoita mukanasi.

Opettele sanomaan ”WC” paikallisella kielellä.

Jos sinulla on vamma, voit ehkä näyttää siitä todistuksen. Kysy todistusta lääkäriltäsi tai yhdistykseltä. 

Katetrin käyttö – suunnittele aikataulusi

Suunnittele kaikki WC-käyntisi matkasi/päivän aikana, ja jätä tyhjää aikaa ennen tapahtumia ja niiden jälkeen. Laita puhelimeesi tai kelloosi hälytys, jos pelkäät, että unohdat aikataulusi.

WheelMate

WheelMate-sovellus voi auttaa sinua paikallistamaan WC-tiloja ja pysäköintitiloja monissa eri maissa. Se auttaa sinua löytämään WC-tilat, mutta lisäksi näyttää kyseisen WC:n aiempien kävijöiden arvosanat sivustolla – sinäkin voit arvioida WC:n käytön jälkeen.

Lataa WheelMate™ iPhone-/iPad- tai Android-laitteelle

Sulje

Kohteessa

Ruoat ja juomat – tärkeää muistaa

Ruoat ja juomat – tärkeää muistaa

Ympäristön ja päiväohjelman muuttuminen vaikuttaa ruoansulatukseemme. Vältä ummetusta ja nestehukkaa, koska ne saattavat pahentaa rakko- ja suoliongelmia. Vinkkejä ruokaan ja juomaan
Sulje

Vinkkejä ruokaan ja juomaan

Vinkkejä terveelliseen syömiseen

Voimme antaa itsellemme luvan ”huijata” aina välillä, kuten esimerkiksi lomalla, mutta loma saattaa olla rankkaa aikaa vatsallemme. Kun matkustat kuumassa ilmastossa, saatat altistua nestehukalle. Useimmiten ihmisten tulisi juoda 1,5–2 litraa vettä päivittäin, ellei sinulle ole toisin sanottu terveydenhuollossa. Jos ulkona on kuuma, sinun on kuitenkin juotava tavallistakin enemmän. Riittävä veden juominen on erittäin tärkeää.

Vedenkäyttöohjeet

 • Jos et ole varma juomaveden laadusta, osta pullovettä.
 • Älä huuhtele hampaitasi hanavedellä – osta pullovettä.
 • Varmista, että juot riittävästi vettä (vältä liiallista alkoholin, kofeiinin ja makeiden juomien nauttimista, sillä ne lisäävät nestehukan riskiä).
 • Ole myös varovainen jäiden, hedelmien ja vihannesten kanssa. Varovaisuuden aste riippuu siitä, missä matkustat
 • Pidä vesipulloa lähettyvillä, jotta voit siemaista vettä tasaisin väliajoin.

Mistä tiedät, että olet juonut riittävästi vettä? Yksi tapa tarkastaa nestetasapainosi on virtsan väri. Jos nestetasapainosi on kunnossa, virtsa on vaaleaa ja virtsaustarve on säännöllinen.

Mitä kannattaa huomioida ruoan suhteen

 • Mitä tahansa syötkin, varmista että se on riittävän kypsää – erityisesti kalan ja lihan tapauksessa.
 • Syö ruokia, joissa on runsaasti kuituja
 • Älä syö hanavedellä pestyjä, kypsentämättömiä vihanneksia.

Probiootteja** sisältävien tablettien syöminen saattaa olla hyödyllistä. 

 

Jos käytät huuhtelujärjestelmää

Jos käytät suolihuuhtelua ulkomailla, käytä pullotettua tai jäähdytettyä keitettyä vettä, jos vesijohtoveden juominen ei ole turvallista. Muista, että elimistön tottuminen uuteen rutiiniin voi kestää hieman eri aikavyöhykkeillä. Saatat myös syödä erilaisia ruokia, mikä voi vaikuttaa suolen toimintaan.

Sulje
Hätätilanteessa

Hätätilanteessa

Ota etukäteen selvää, mistä saat lääketieteellistä apua ja miten saat yhteyden Coloplastiin kohteessasi. Valmistaudu hätätapauksiin
Sulje

Valmistaudu hätätapauksiin

Kannattaa selvittää etukäteen, mistä ja miten saat lääkärin apua matkakohteessasi. Jos lähdet pidemmälle matkalle, muista tarkastaa, voitko ostaa tarvitsemiasi tarvikkeita matkakohteestasi. Tarviketoimittajasi saattaa jopa järjestää toimituksen ulkomaille, jos pyydät sitä hyvissä ajoin.

Katso myös ‘Coloplast maailmalla’ saadaksesi tuotetukea kohteessasi. 

Sulje

Vastuuvapauslauseke: Nämä ovat yleisiä ohjeita, joiden on tarkoitus auttaa sinua tavallisissa kysymyksissä. Noudata lääkärisi antamia ohjeita sekä toistokatetrin tai avannetuotteesi valmistajan ohjeita. On myös erittäin tärkeää, että noudatat hoitajasi mahdollisesti antamia ruokavalio-ohjeita.

 

Sulje

Tilaa ilmaisia näytteitä

Kiitos!

Näytetilauksesi on nyt lähetetty

Katso työpöytäversio