Suolihuuhtelujärjestelmä

Suolihuuhtelu ja Peristeen®

Suolihuuhtelu ja Peristeen®

Peristeen on Coloplastin innovatiivinen suolihuuhtelulaite henkilöille, jotka kärsivät ulosteinkontinenssista tai kroonisesta ummetuksesta. Peristeenin käyttö minimoi ulosteen karkaamiseen mahdollisuuden.

Katso video suolihuuhtelusta
Sulje

Suolihuuhtelu ja Peristeen®

Peristeen-suolihuuhtelulaite on ainutlaatuinen tapa tyhjentää suoli ja sitä käytetään estämään ulosteinkontinenssia ja kroonista ummetusta.
Suolihuuhtelulaite on kannettava ja helppokäyttöinen. Tämä antaa käyttäjälle itsenäisyyttä ja luottamusta. Kliinisissä tutkimuksissa, joissa potilaina oli selkäydinvammaisia, Peristeen-suolihuuhtelulaitteen on todettu vähentävän ulosteinkontinenssia ja ummetusta sekä parantavan elämänlaatua (2).


Kuinka se toimii?

Peristeenillä tehtävässä suolihuuhtelussa suoli tyhjennetään kehonlämpöisen (36–38 °C) vesijohtoveden ja peräsuoleen vietävän katetrin avulla. Vesi pumpataan peräsuoleen wc-istuimella istuen. Vesi ja ulosteet tyhjennetään sitten suolesta wc-istuimeen. Tulokset ovat yleensä niin tehokkaita, että useimmille riittää toimenpiteen suorittaminen ainoastaan joka toinen päivä.


Miten Peristeenin käyttö aloitetaan?

Suolihuuhtelua tulee toteuttaa vain terveydenhuollon ammattilaisen ohjeistuksen mukaan. Terveydenhullon ammattilainen opastaa sinua, jotta saat parhaan tuloksen. Kun suolihuuhtelulaitteen käyttö alkaa sujumaan hyvin, se antaa luottamusta tehdä enemmän asioita myös jokapäiväisessä elämässä.

 

Lue lisää Peristeen suolihuuhtelulaitteesta.

Sulje
Lasten auttaminen suolen tyhjentämisessä

Lasten auttaminen suolen tyhjentämisessä

Suolen tyhjentämisen opetteleminen on tärkeä askel jokaisen lapsen kehityksessä. Se antaa heille itsevarmuutta ja vapauden osallistua yhteisiin toimintoihin, kuten uimiseen tai leikkimiseen kavereiden kanssa.

Katso vaiheittainen suolenhoito-opas lapsille
Sulje

Lasten auttaminen suolen tyhjentämisessä

kuvake


Useimmat lapset, joilla on selkärankahalkio, ovat riippuvaisia vanhempiensa avusta, kun on aika tyhjentää suoli, varsinkin nuoremmalla iällä. Perinteiset menetelmät ehkäistä ulosteen karkaamista ja ummetusta ovat erilaiset ruokavaliot, peräpuikot, peräruiskeet, ulosteen pehmennysaineet ja laksatiivit.


Paremmin hallittavissa

Joillekin lapsille nämä hoitomenetelmät ovat kuitenkin tehottomia suolen hoidossa, koska suolen toimintaa on vaikea ajoittaa, mikä usein johtaa ulosteen karkaamiseen.

Kun suoli tyhjennetään huuhtelemalla, voidaan suoliston liikkeet saada säännöllisiksi ja ennustettaviksi. Jos suoli tyhjennetään säännöllisesti, se saa lapsen tuntemaan olonsa mukavammaksi ja ehkäisee ongelmia, kuten ulosteen karkaamista ja ummetusta.


Mitä suolihuuhtelu on?

Suolihuuhtelussa vesi johdetaan suolistoon peräsuolen kautta katetrilla. Vesi stimuloi suolen toimintaa ja huuhtoo pois ulosteet. Huuhtelu kestää noin 30–45 minuuttia. Suolihuuhtelun jälkeen suolen alaosa on tyhjä.  Suolihuuhtelu suoritetaan 1-2 päivän välein.

 

On tärkeää, että se tehdään säännöllisesti:

  • Säännöllinen suolihuuhtelu estää ulosteen karkaamista yksinkertaisesti siksi, että suolen alaosa on tyhjä.
  • Säännöllinen suolihuuhtelu ehkäisee kroonista ummetusta, koska se parantaa suoliston liikkeitä tekemällä niistä säännöllisempiä. 

 

Kunnes lapsi oppii hallitsemaan huuhtelutekniikan itse, on varmistettava, että se tehdään oikein ja turvallisesti. Luokaa hyvä, säännöllinen rutiini, joka toimii ja kannusta lastasi olemaan kiinnostunut toimenpiteestä. Lapsen on opittava tekemään se itse, kun hän kasvaa.


Coloplastin suolihuuhtelulaite on nimeltään Peristeen®. Lue tästä lisää.

Sulje
Peristeen®-suolihuuhtelulaitteen käytön aloittaminen

Peristeen®-suolihuuhtelulaitteen käytön aloittaminen

Peristeenin tyyppisen tuotteen käyttö suolen tyhjentämiseen voi olla aluksi haastavaa. Harjoituksen ja oikeiden rutiinien avulla voit pian alkaa huomata siitä koituvan hyödyn.

Katso vaiheittainen suolenhoito-opas aikuisille
Sulje

Peristeen®-suolihuuhtelulaitteen käytön aloittaminen

Peristeen®-suolihuuhtelulaitteen käyttö päivittäin tai joka toinen päivä, lääkärisi tai hoitajasi suosituksista riippuen, estää ulosteen karkaamista ja ummetusta. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse huolehtia ulosteen karkaamisesta ja että voit tuntea olosi turvalliseksi ja tehdä juuri niitä asioita, joita haluat.

 

Mieti rauhassa

Peristeenin käytön aloittaminen merkitsee totuttelua uusiin rutiineihin, mutta se kannattaa. Suoliston säännöllinen tyhjennys voi muuttaa valtavasti elämänlaatuasi.

Kolme tärkeintä asiaa, jotka sinun olisi muistettava aloittaessasi Peristeenin käytön: 

  • Käytä Peristeeniä säännöllisesti. Noudata lääkärin tai hoitajan suosituksia. Säännöllinen suolen tyhjentäminen Peristeenillä estää ulosteen karkaamista ja ummetusta. Se voi myös vähentää aikaa, jonka joudut käyttämään suolen toiminnasta huolehtimiseen. 
  • Valitse ajankohta, jolloin voit tyhjentää suolen kaikessa rauhassa ilman kiirettä. Suolen tyhjentämisen ajankohta ei ole tarkkaan määrätty, mutta yritä tehdä se samoihin aikoihin niin, että saat säännöllisen rutiinin. 
  • Pidä säännöllisesti yhteyttä lääkäriin tai hoitajaan ensimmäisten Peristeenin käyttökuukausien aikana. He voivat vastata kysymyksiin, joita sinulla saattaa olla ja auttavat sinua tarvittaessa mukauttamaan tyhjentämisrutiiniasi. Voit myös ottaa yhteyttä Coloplastin asiakaspalveluun, jos tarvitset neuvoja tai tukea.
Sulje

Toistokatetrit

Katetrointiopas lapsille

Toistokatetrointiopas aikuisille

Sulje

Tilaa ilmaisia näytteitä

Kiitos!

Näytetilauksesi on nyt lähetetty

Katso työpöytäversio