Valitse maa
Global
 

Miten käytän paksusuoliavannepussia 

Tip Print Share

Vatsan päälle kiinnitettävä paksusuoliavannepussi kerää avanteesta erittyvän ulosteen ja suolikaasut. Se on vesitiivis, joten sitä voi käyttää suihkussa ja kylvyssä.

Paksusuoliavannepussissa on useita erikoisominaisuuksia, kuten suodatin. Suolikaasut vapautuvat sen kautta, joten pussi ei pullistu. Lisäksi suodatin poistaa hajut, jotka aiheuttavat eniten huolestumista.

Pussin tyhjentäminen ja vaihtaminen
Pussinvaihtorutiinit kannattaa harjoitella. Yritä pitää ne mahdollisimman yksinkertaisina. Kun totut avanteeseesi, huomaat, että se toimii aktiivisemmin tiettyinä aikoina päivästä, esimerkiksi pian ruokailun jälkeen. Älä vaihda pussia tällöin vaan mieluummin avanteen ollessa rauhallinen, esimerkiksi aamulla heti herättyäsi.

Avannepussi on vaihdettava säännöllisesti, tavallisesti 1–3 kertaa päivässä ulosteen määrän mukaan. Jos käytät tyhjennettävää pussia, on suositeltavaa tyhjentää se ennen irrottamista. Sulje pussi tämän jälkeen jätepussiin ja laita se roska-astiaan. ÄLÄ huuhtele pussia wc-altaasta alas.

Ihon hoitaminen
Avannetta ympäröivää ihoa on muistettava hoitaa hyvin. Seuraavista vihjeistä voi olla hyötyä.

    •  Pohjalevyn on oltava tiiviisti avanteen ympärillä Jos pohjalevyn aukko on avannetta suurempi, iho altistuu avanne-eritteen haitallisille vaikutuksille ja kipeytyy. Jos pohjalevy leikataan liian pieneksi, avanne voi vaurioitua. Tarkista säännöllisesti, että pohjalevy sopii avanteeseen tiiviisti.

    •  Varo ihoa ärsyttäviä aineita. Vuoto iholle, kiinnityslevyn poistaminen liian usein ja voimakkaat ihonpuhdistusaineet voivat ärsyttää ihoa.

    •  Verenvuoto. Avanteen ympäriltä vuotaa usein vähäinen määrä verta, kun sitä puhdistetaan. Siitä ei tarvitse huolestua. Jos verenvuoto tulee avanteen sisältä, ota heti yhteyttä lääkäriin.

Ihonhoito-ohjeessa [link: Your guide to healthy skin] on lisätietoja avannetta ympäröivän ihon hoitamisesta.

Paksusuoliavanneleikkkausta edeltävissä ja sen jälkeisissä neuvoissa [link: Advice for before and after your colostomy operation] on myös lisätietoja. Voit myös katsoa animaation.[link: animation film]The colostomy bag is designed to stick onto your abdomen where it collects the faeces and flatus from your stoma. It’s waterproof so you can wear it while showering or bathing.

Anna palautetta

Voit ottaa yhteyttä meihin täyttämällä allaolevan lomakkeen tai soittamalla meille (09) 8946750

Nimi* Sähköposti*
Viesti*
Max 500 sanaa
Asiakaspalvelu
098946750

Anna palautetta
09 8946 750